Publicat în Evenimente

Rugaciunea lui Rick Warren la investirea lui Obama, sfidată de comentatori români

 APASA AICI

Astazi am facut imprudenta sa butonez televizorul pe un program de stiri in timp ce o asteptam pe sotia mea sa se pregateasca pentru a merge la biserica, fiind seara de rugaciune. Si peste ce dau? Ceremonia investirii noului presedinte al Statelor Unite! Imi zic: e moment istoric, merita sa zabovesc pentru a-l urmari.

Priveam cu interes desfasurarea festivitatii si ascultam comentariile celor din studioul televiziunii. Dupa o succesiune de imagini care prezentau in direct sosirea inaltilor demnitari americani, in special fosti presedinti cu sotiile lor si dupa inceperea oficiala a ceremoniei, este anuntat ca binecunoscutul pastor Rick Warren va rosti rugaciunea inainte ca Barack Obama sa depuna juramantul ca presedinte! Pastorul vine la microfon. Simteam ca urmeaza un moment cu incarcatura spirituala deosebita. Intradevar, imaginile surprindeau oameni cuprinsi de reverenta in timp ce Warren inalta rugaciunea plin de pasiune. Acest tablou pe mine m-a patruns, si era firesc sa fie asa. Comentatorii nostri de la televiziune insa au fost de-a dreptul stanjeniti. Ar fi fost de bun simt ca cineva sa traduca rugaciunea, ca sa inteleaga tot romanul despre ce e vorba. Dar cei din studioul de la Bucuresti comentau, sfidand-o. Unul a zis ca ar fi bine ca in timpul rugaciunii sa se abtina de la comentarii. Totusi n-au rezistat. Si ca sa rezolve problema, au pus publicitate peste rugaciune, socotind ca momentul e neinteresant.

Mi-a lasat un gust amar aceasta atitudine care arata o realitate trista, insa gandindu-ma putin, am inteles ca asa e la noi. Romanii cand vad la vreo ceremonie un sobor de preoti, stiu ca-i vorba doar de un ritual plictisitor. Si cam acelasi lucru au vazut si in rugaciunea pastorului Rick Warren. Cel putin cei de la televiziune.

E cu adevarat trista aceasta realitate: cei mai multi semeni de-ai nostri privesc rugaciunea ca ceva formal, sec, si nu ca cea mai puternica forta care poate schimba istoria.  

Autor:

calator spre vesnicie

20 de gânduri despre „Rugaciunea lui Rick Warren la investirea lui Obama, sfidată de comentatori români

  1. nimic nu mai atinge. romanii au devenit un popor de oameni plictisiti. eu m-am uitat pe sky news. macar acolo, comentatorii… nu comentau!

  2. Despre ce post este vorba?

    Eu am păţit asta pe Realitatea, unde nu s-a acordat atenţie nici rugăciunii, nici momentului de muzică clasică, nici poeziei.

  3. Rugaciunea lui Rick Warren este o farsa ca si el,cum poate el sa fie atit de sigur ca M.L.King este in Raiul lui Dumnezeu. M.L.King a fost un mare Comunist , Alcoolic ,Infidel,ultima noapte a vietii lui a petrecuto cu doua femei prostitute si in orgie alcoolica, nu a murit pe genunchi ca si Dr.DAVID LIVINGSTONE. Istoria lui M.L.King ne spune ca lui ii placeau si Baietii Tineri,era BYSEXUAL. El a murit in pacatele lui.Doar ca a fost un Civil Rights Lider,Dumnezeu nu ne invata ca atunci el a mers in rai.Nu va lasati orbiti de faptul ca cineva cu nume mare vrea sa va insele si sa va fure mintuirea.

  4. Ceau, Miron! Nu sunt deloc surprinsa de reactia celor de la televiziune deoarece am constatat un lucru: prezentatorii romani sunt foarte ignoranti in ceia ce priveste cunostintele despre alte religii…
    Incredibil! Am urmarit unele comentarii despre niste cunoscuti care au fost alesi representanti a unor pozitii publice in RO si ceia ce m-a frapat e ca numele ‘spirit’, ‘pocait’, ‘tremurici’ sunt termeni cunoscuti dar mai mult de atit nimic….nimic despre principii, caracter, crez, etc.
    Alegerea lui Rick Warren a cauzat multa opozitie in USA datorita faptului ca dinsul e impotriva casatoriilor de acelasi sex si ca sa acvaplaneze situatia curentul Presedinte Obama Duminica seara la concertul de vedete a pus sa rosteasca rugaciunea primul episcop care a declarat in mod deschis ca e homosexual (Gene Robinson) …Alegerea lui Rick Warren e mai mult un atentat de a imbuna pe ‘evanghelisti’, o miscare politica ca sa spun asa…Mi-a placut modul in care Pastor Rick Warren a ales in rugaciunea lui sa rosteasca rugaciunea ‘Tatal nostru’ pentru ca multi din audienta indiferent de ce apartenenta religioasa au rostit-o alaturi de el.
    #7 cred ca inteles gresit cind Pastorul Rick a spus de MLK…el s-a referit ca acum 46 de ani MLK in acelasi loc a inceput miscarea civila impotriva discriminarii celor de culoare. Pastor Rick nu e un predicator care sa isi schimbe pozitia in functie de fata oamenilor. Totodata a facut referinta la Imparatul care domneste sus si noi toti stim de cine e vorba (nicidecum de MLK).

  5. daca ce scrie la com.7 este adevarat atunci tu simona trebuie sa fii oarba.

  6. Nu am inteles gresit rugaciunea facuta de R. Warren, si nici positia lui fata de casatoriile intre homosexuali,daca ar fi chiar asa cum spune #8 atunci de ce a aplaudat cind a fost facut public ca episcopul homosexual se va ruga pentru administratia lui Obama, Sa fi homosexual este o Spurcaciune inaintea Sfinteniei Lui DUMNEZEU ,ROMANI-CAPITOLUL # 1, dar mai ales sa fi si preot pe deasupra ,rusine sa-i fie si episcopului da si lui R.Warren pentru asocierea lui cu episcopul homosexual. R. Warren se scalda in ape tulburi, musulmanii se opun casatoriilor intre homosexuali, oare trebuie sa-i consideram si pe ei ‘SPIRITUALI’? R.Warren trebuia atunci sa-i mentioneze in acelasi citat, si pe Mohamed ,pe Gandi dar mai ales pe fostul Mayor din Detroit care a murit acum citiva ani,Coleman Young. Cind a fost ingropat C. Young,pastorii baptisti din Detroit au spus la slujba de inmormintare ” ca el a trebuit sa moara pentru ca DUMNEZEU a avut nevoie de un MAYOR in RAI” Mayorul C.Young a fost un curvar,un excroc si injura mai rau decit un birjar, a fost si Secretarul Partidului Comunist din Michigan ,iar inainte ca sa fie ales Mayor a si asasinat un om aici in Michigan.Mayorul Young si M.L.King sunt impreuna dar nu in Rai.Citeste bine Rugaciunea si ai sa vezi ca esti gresita si toti ceilalti care o aplaudati asa de mult.Multumiti lui DUMNEZEU ca TV. Romana nu a publicato, nea facut un mare serviciu.Apostolul Pavel a mustrat duhul rau care spunea oamenilor ca sa il asculte caci el le arata calea dreapta care duce la Dumnezeu,el nu a aprobat asa ceva chiar daca era adevarat,deoarece venea dela cel rau.Nu fiti ca Fecioarele Neintelepte care nu au avut ulei in Lampi.Cititi mai des BIBLIA si nu va lasati inselate de cuvinte frumoase,fiti ca Fratii din BEREA,cercetati Scripturile ca sa vedeti daca cele ce auziti este dupa voia lui DUMNEZEU ori doar vorbe goale care nu merg mai departe de urechile voastre ,Duhul Sfint trebuie sa ia rugaciunea sa o sfinteasca ,sa o intregeasca si apoi sa o prezinte TATALUI PREA SFINT.Dumnezeu trebuie sa fie slujit in sfintenie si adevar. Rugaciunea lui R.Warren ca si a celorlalti nu a ajuns la cer pentru ca nu a fost pentru Dumnezeu ci doar ca sa Gidile Placut Urechile celor care o aud.Lui Obama nu-i pasa de Dumnezeu, el este la fel ca si Judecatorul din pilda Domnului ISUS, nu-i este rusine de oameni si nici nu are frica de DUMNEZEU.El este cel mai liberal senator din USA.

  7. Adevarul absolut e numai la Dumnezeu. Numai El stie adevaratele motivatii a actiunilor fiecaruia. Judecatile noastre sunt adesea pripite si gresim. Noi n-avem de unde sti cine este acum in cer si cine este in iad, daca Dumnezeu a primit sau nu rugaciunea lui Rick Warren, si nici cat de mult ii pasa lui Obama de Dumnezeu.
    Cine ar fi dat vreo sansa talharului de pe cruce?
    Cu ce judecata judecam, cu aceea vom fi judecati.

  8. Daca noi nu stim daca mergem in Rai sau nu, ori daca o persoana este mintuita ori nu atunci degeaba mai spunem oamenilor sa se pocaiasca. Nu noi ii trimitem in Iad ci faptele lor ,crestinii au fost numiti crestini in Noul Testamant deoarece lumea ia recunoscut dupa faptele lor,dupa trairea lor care se asemana cu trirea Domnului ISUS,si dupa felul de trai pe care Apostolii il predicau.Cum putem spunem unuia ca este pacatos si daca nu se va pocai de faptele lui o sa ajunga in Iad.Vad ca sunteti gata sa aparati modul lumesc de traire si exprimare a unor lideri faimosi,dar Biblia daca o citim ne arata ca trebuie sa nu ne asemanam acestor vremuri,ne arata felul cum putem sa deosebim un copil al lui DUMNEZEU de unul lumesc.Chiar DOMNUL ISUS ia numit pe uni lideri ai evreilor ca fiind copii ai satanei.Ni se spune in Noul Testament ca sa urim chiar si camasa de pe ei.Dupa ce ai scris mai sus ,Miron,se vede ca nu prea citesti Biblia, nici nu sti prea multe despre OBAMA sau despre R.Warren,ce fel de oameni sunt.Obama poate foarte bine fi asemuit cu Regele Irod care a omorit copii din Betleem,miinile lui sunt pline de singe nevinovat,de copii avortati si chiar lasati sa moara dupa ce sau nascut vii dupa avort.Daca nu poti sa stii cine a mers in Rai dintre cunoscutii tai inseamna ca nu-l cunosti pe ISUS CRISTOS si nici Biblia,vorbesti despre Adevar dar vad ca tu NU-L cunosti.Adevarul este SFINTUL DUMNEZEU.

  9. Nu vreau sa intru in polemica cu tine si acesta e ultimul meu comentariu la acesta postare.
    E adevarat ca nu stiu prea multe nici despre Obama nici despre Warren, si nici nu mi-am propus sa-i apar prin ceea ce am scris. Dar stiu ca cine-l cunoaste cu adevarat pe Hristos nu este atotstiutor cu privire la destinul altora, ci este unul care s-a pocait cu adevarat de pacatele lui, si care traieste o viata noua, sfanta, prin puterea si harul lui Dumnezeu. Un astfel de om stie ca nu este cu nimic mai bun decat Obama sau chiar Hitler, dar ceea ce a facut diferenta in viata lui este doar harul lui Dumnezeu!
    Un adevarat copil al lui Dumnezeu are o inima indurerata pentru cei ce traiesc in pacat si neascultare de Dumnezeu, se roaga pentru acestia si ii iubeste (chiar daca uraste pacatul!), nadajduind ca intr-o zi Dumnezeu li se va descoperii si lor cu adevarat.
    Eu nu stiu cat este de vinovat Obama pentru sangele altora si nici cat de ipocrit este Warren, dar daca este adevarat ca ei sunt niste mari pacatosi, doresc ca Dumnezeu sa le dea harul pocaintei, si sa ma pot intalni odata si cu ei in cer! Si cu tine „crestin roman”!
    Amin!

  10. Miron, nu trebuie sa ma crezi pe mine ce spun,dar ar fi bine sa mergi la GOOGLE si sa type „MEXICO CITY POLICY” sa citesti tu insuti si toti ceilalti ca sa aveti idee cine este B.H.OBAMA, apoi mergeti la whitehouse.gov ,click pe CIVIL RIGHTS si cititi agenda lui pe care el are sa o promoveze in urmatori 4 sau 8 ani de pe pozitia lui de lider asa spus crestin, el este singurul presedinte care a depus juramintul pe Biblia lui A. LINCOLN .In Biblie ni se spune sa ne rugam pentru tara in care ne gasim si pentru guvern ,dar tot odata ni se spune clar in Noul Testament ca sa nu ne grabim a ne pune miinile si a ne ruga pentru orisicine pentru ca noi nu cunoastem pacatele pe care lea facut ca sa nu ajungem partasi cu persoana respectiva, cind noi i-am dat votul nostru lui Obama noi i-am dat dreptul sa faca ce vrea, vom fi si noi implicati in crimele lui ,poate nu direct dar totusi sintem la fel de vinovati de moartea copiilor avortati. Cei Trei Magi Dela Rasarit nu s-au mai dus pe la Regele Irod ca sa-i deie detalii despre Noul Nascut,ISUS CRISTOS ei nu sa-u facut vinovati de macelul din Betleem,dar cei ce l-au votat si il suporta pe B.H.Obama sunt pe deplin vinovati de singele a milioane de copii care au fost si sunt in continuare ucisi.Apostolul Pavel nu la ucis el insusi pe Sfintul Stefan dar sa facut vinovat de singele varsat prin faptul ca si-a dat votul pentru omor si prin faptul ca el a stat de paza la hainele celor care il omorau pe SF.STEFAN. Asa se intimpa acum cu cei care l-au votat pe OBAMA.

  11. „…And we know today that Dr. King and a great cloud of witnesses are shouting in heaven.”

    Mda, greseala mea nici nu mi-am dat seama caci Rick Warren a spus un ‘dr.’ inaintea cuvintului ‘king’, imi cer scuze #7…In ce priveste MLK nu stiu unde e caci mi-a fost facut de cunoscut si nu stiu nici pe ce baze Pastor Rick Warren a spus cele de mai sus.
    Dar stiu ca distanta de la discernamint la judecata e foarte scurta si in timp ce discernamintul ne apartine, judeca nu e a noastra.

    Orium in ce priveste reporterii mass mediei romane le doresc sa isi aprofundeze cunostiintele despre alte denominiatiuni si daca e nevoie de ‘expertiza’ sa apeleze la cei care pot sa ii ajute (sant multi in RO care sunt capabili de la neo-protestanti).

    Miron, cu greseala mea trebuie sa recunosti caci s-a incins discutia si de la puterea de traducere a reporterilor am ajuns la MLK, Rick Warren, Obama si altii. Poate acest exercitiu ne da posibilitatea sa practicam ceva toleranta, amestecata cu iubire si respectul fata de oameni.

  12. Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

    Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

    V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

    http://romaniaevanghelica.wordpress.com

    Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

  13. Simona-Mona, ai dreptate ca judecata ii apartine doar lui Dumnezeu,dar sa nu uitam caci Dumnezeu nea dat multe exemple in Biblie ca sa putem fi siguri unde cineva pe care il cunoastem va merge cind moare. Exemplu puternic il avem chiar de la Regele David, el a curvit cu sotia lui URIE,dupa care la omorit si ia luat nevasta care a ramas insarcinata dupa actul de pacat pe care la facut.Copilul nou nascut a fost bolnav iar Regele David a postit,nu sa spalat si statea intins pe jos si se ruga lui mDumnezeu sa salveze copilul nou nascu.Dumnezeu nu la ascultat asa ca cel mic a murit dupa citeva zile.Cind David a auzit ca copilul murise sa sculat a mincat sa spalat si sa dus la templu ca sa se inchine si sa slaveasca pe Dumnezeu. Slujitorii lui au fost foarte mirati de aceasta schimbare a regelui dar el lea spus ca a facut toate alea caci poate poate Dumnezeu se va indura si copilul va trai ,dar daca copilul a murit el stie unde sa dus si acolo el stia cu siguranta ca se va duce si el si o sa-l vada din nou.I schimb cind celalalt copil al lui -ABSALON, a murit Regele David a plins foarte mult dupa el caci stia ca Absalon sa dus in iad si ca pe el nu o sa-l mai intilneasca in imparatia lui Dumnezeu.Asa si noi trebuie sa fim siguri cea ce credem daca cunoastem cuvintul lui Dumnezeu. Daca nu citim Biblia si lasam pe alti sa ne spuna cum sa traim pe acest pamint si ce trebuie sa credem si ce nu,si ce sa facem , atunci meritam soarta care ne asteapta.

  14. -pt un crestin roman-dak esti un crestin cu adevarat nu cred k ar trebui sa vb asa cum o faci….nu vreau sa te judec….dar nici u nu ar trebui sa judeci p altii…lasati kestiile aste si mai bn rugativa pt tara noastra si nu va certati!

Lasă un comentariu