Publicat în Misiune

Info India – August 2008

  Cineva ne-a scris ca suntem prea “tipicari” in ce priveste mesajele noastre. Si a trebuit sa recunoastem ca are dreptate. V-am scris prea putin despre cultura lor, si prea putine stiri despre ce se mai intampla in India. Datorita acestei observatii care a fost bine venita, am incercat sa schimbam putin mesajul noastru de informare pe luna aceasta, si sa va scriem despre doua evenimente prea putin placute, la care atasam cateva poze luate de pe internet, care speram sa nu socheze pe nimeni.

      Totodata ne cere scuze pt intarzierea cu care trimitem acest mesaj, l-am inceput cu doua saptamani in urma, insa datorita faptului ca suntem ocupati cu examenele (tezele) la scoala particulara; dar si din cauza ca A. a fost bolnava mai mult de o saptamana si a necesitat mai multa atentie din partea noastra, asa ca nu am reusit decat azi sa-l terminam.

Persecutie in Orissa

     Cel putin 40 de crestini au fost omorati in ultimile zile in statul Orissa din estul Indiei, peste 4,000 de oameni raniti, peste 2,000 de case distruse, 10,000 de familii crestine (cei mai multi catolici) au fugit in padurii dupa ce casele lor au fost distruse s-au atacate de extremisti hindusi.

     Totul a inceput pe data de 22 August, cand un lider religios hindus impreuna cu patru din ucenicii lui au fost omorati de gherilele Maoiste (comuniste). Vina a fost insa aruncata asupra crestinilor. Bande de extremisiti hindusi au atacat biserici, institutii si casele crestinilor, ucigand, distrugand si jefuind. Activisti hindusi inarmati fac raiduri prin sate, amenintand cu moartea pe crestinii care nu vor sa renunte la credinta. Peste 3,000 au aceptat sa renunte la crestinism si sa faca ritualuri hinduse.

    Unele intamplari sunt deadreptul infioratoare. O tanara care incerca sa opreasca extremistii care atacau un orfelinat crestin a fost aruncata de vie in cladirea care ardea, unde ea a murit arsa. Un barbat handicapat nu a putut sa scape de foc si a fost ars de viu. Un pastor a fost ucis si taiat in bucati.

    Dar cea mai impresionanta este povestea lui Kamalini Naik insarcinata in luna a saptea.  Cand sotul lui Kamalini Naik a fost amenintat cu moartea mamei lui daca nu se converteste la Hinduism, a cedat renuntand la credinta. Cand a venit randul sotiei lui, ea a ramas statornica in credinta, iar aceasta decizie a costat-o viata, fiind taiata in bucati impreuna cu fiul ei de un an si jumatate, chiar in fata sotului si a altor crestini.

    Comunitatile de crestini traiesc in frica si in primejdie. Talhariile, uciderile, incendierile caselor si a bisericilor au loc pretutindeni in Orissa. Dumnezeu insa este atotputernic si are in control si aceasta situatie.

Inundatii in Bihar

    Multumim celor ce ne-au scris s-au sunat fiind ingrijorati pt noi, datorita stirilor despre situatia inudatilor din Bihar. Multumim Domnului ca noi nu am fost afectati de inundatii, dar am fost foarte aproape. Inundatile au avut loc in nord-estul Biharului datorita faptului ca digul raului Kosi sa rupt pe data de 18 August, schimbadu-si cursul. Ce a urmat este un dezastru: peste 100,000 de hectare inundate (247,000 acres), 300,000 de case distrus, peste 3 milioane de oameni evacuati. Oficial numarul mortilor este de 65, dar peste 2,000 de oameni sunt dati disparuti.

Program de ziua Independentei

     Pe 15 August India a sarbatorit ziua Independentei. In aceasta zi am organizat patru serbari, una speciala in scoala privata, iar trei mai simple in scolile de alfabetizare. In scoala privata programul a iesit foarte bine, si a fost o ocazie de care am profitat ca sa ne intalnim cu parintii copiilor.

    Prin cantece si pantomime copiii au transmis faptul ca noi trebuie sa iubim si sa ne rugam pt India. Iar eu in mesajul meu cu aceasta ocazie, le-am facut de cunoscut celor prezenti ca Mahatma Gandhi (cel care a initiat si condus miscarea de Independenta) si-a inspirit miscarea revolutionara din cuvantarea Domnlui Isus din Matei 5:5 care spune: “Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul!”Aceste cuvinte la determinat pe Gandhi sa porneasca o revolutie nonviolenta care a dus la independenta Indiei. Tot in mesajul meu am pomenit cuvintele Domnului Isus din Ioan 8:32: veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.”

Motive de rugaciune

         Rugati-va pt fratii si surorile noastre din Orissa care sunt inca in persecutie.  Dumnezeu sa-i intareasca si credinta lor sa nu se clatine in fata acestei persecutii.

         Rugati-va pt cei afectati de inundatii, care au nevoie urgenta de mancare, apa, etc. Dumnezeu sa lucreze prin organizatile crestine care distribuie ajutoare in zona afectata.

         Rugati-va ca tot mai multi oameni sa cunoasca si sa accepte adevarul.

         Rugati-va pt copiii din scoala privata care intre 18 si 25 Septembrie au examene.

         Rugati-va pt insanatosirea totala a lui A.; dar si pt familia noastra ca Dumnezeu sa ne tine tari in dragoste si credinta, in special atunci cand satana vrea sa ne doboare.

       Impreuna cu voi in slujba Lui Dumnezeu

                D., I. & A.

 

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

2 gânduri despre „Info India – August 2008

  1. Felicitari pentru blog!

    Am primit in ultima vreme tot felul de mesaje despre aceste persecutii si ma intrebam cat de credibile sunt aceste informatii? Personal am indoieli ca aceste lucruri sunt posibile in contextul actual. Mi s-ar parea normal ca fata in fata cu astfel de lucruri comunitatea internationala sa fie in fierbere, dar linistea din jur ma face sa cred ca sunt niste exagerari ale unor situatii izolate.

  2. Informatii despre persecutile din Orissa se gasesc totusi in foarte multe publicatii crestine, eu doar cateva am verificat si de aceea am pus cateva linkuri care cred ca reprezinta totusi ceva. Si mai presus de acestea trebuie sa spun ca prietenii mei din Patna (la aprox 500 km distanta de granita cu statul Orissa) sunt persoane demne de toata increderea si cunoscandu-i bine stiu ca nu musca usor la lucruri dinastea.
    http://news.christiansunite.com/Religion_News/religion07633.shtml http://www.faithnews.cc/articles.cfm?sid=9281 http://www.christianitytoday.com/search/?query=orissa&x=15&y=6 http://www.crosswalk.com/news/commentary/11581964/
    http://www.crosswalk.com/11580889/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s