Publicat în Misiune

Info India – Septembrie 2008

“…in primejdii din partea paganilor, in primejdii in cetati, in primejdii in pustie, in primejdii pe mare, in primejdii intre fratii mincinosi”. 2 Corinteni 11:26

    Este greu sa va descriem prin cuvinte agonia si extazul prin care trecem in acest camp de misiune. Speram insa ca prin mesajul acesta, sa va facem sa simtiti macar un pic din bucuria care o avem noi atunci cand vedem ca Dumnezeu face sa creasca si sa aduca roade samanta Evangheliei sadita de noi cu atat drag in inimile acestor oameni. Dar in acelasi timp si de durerea si de primejdiile pe care le avem din partea paganilor, dar mai ales a fratilor mincinosi.

Botez in apa.

    Pe data de 13 Septembrie am trait clipe de mare bucurie. Daca va mai aduceti aminte, in urma cu aproximativ doi ani v-am cerut sa va rugati pt Santosh. El era bolnav atunci, iar mama lui care nu era de acord ca el sa se boteze, ne-a cerut sa ne rugam pe el. Noi i-am spus ca ne rugam numai daca promite ca il va lasa pe Santosh sa se boteaze, daca Dumnezeu il vindeca, si ea a promis. Desi nu pe loc, ci in timp, Dumnezeu sa atins de el si la vindecat.

   Datorita faptului ca noi nu avem baptistier, botezul lui Santosh a avut loc intr-o Biserica Baptista, iar pt ca pastorul local de frica autoritatilor si de perecutile care au loc acum in India, nu a fost de acord sa oficiez eu botezul; asa ca am invitat un pastor local cu numele Matthew, care a oficiat botezul.

In primejdii din partea paganilor

    Luna aceasta timp de 10 zile se sarbatoreste una dintre zeitatile de sex feminin numita Durga; se crede ca Durga s-a reincarnat de 9 ori in diferite forme pt a lupta impotriva demonilor. De aceea indieni sarbatoresc in aceste zile victoria binelui asupra raului; sarbatoarea dureaza 10 zile, o zi pt fiecare reincarnare, iar in a zecea zi toate statuetele care sunt facute din paie, acoperite cu lut si mai apoi vopsite in culori vii, sunt puse in camioane sau tractoare si apoi sunt duse si aruncate in raul „sfant” Gange.

    Desi este sarbatoarea binelui asupra raului, banii pt confectionarea acestor statui si a cortului care adapostesc acesti idoli, sunt de cele mai multe ori colectionati de tineri certati cu legea, infractori sau chiar criminali. Ei merg prin toate casele si magazinele, “cerand” sume de bani impuse de ei, in functie de cat de bogat le pari. Iar pt ca multi care au refuzat au patit-o cu ei, oamenii de frica prefera sa dea bani.

    In urma cu o saptamana in timp ce eram in scoala privata, au venit 5-6 indivizi, la a caror vedere au amutit toti invatatorii, si ne-au cerut suma de 2501 rupii (aprox. 55 $). Le-am raspuns frumos dar categoric, ca nu am sa le dau nici un rupi, si asta datorita faptului ca noi credem intr-un Dumnezeu care este Creatorul tuturor lucrurilor si care nu poate fi creat s-au pus intr-o icoana sau statuie. Raspunsul meu i-a suparat destul de tare, dar au decis sa mai lase din pret, adica sa le dau 1501 rupii, si chiar au scris o chitanta (falsa) cu aceasta suma. Invatatorii si chiar directoarea care este sotie de pastor, m-au rugat sa le dau banii, pt ca acesti indivizi sunt in stare de orice. Aceasta era insa impotriva voii lui Dumnezeu, asa ca am refuzat din nou. Au plecat nervosi, spunand ca se vor intoarce din nou, pt ca trebuie sa le dam banii.

    Unul dintre oamenii influienti din zona, care are un nepot la noi in scoala, dar si altii m-au sfatuit sa le dau macar 101 rupii. Iar prin raspunsul meu negativ, am putut sa le spun cateva cuvinte despre Dumnezeul care a creat totul, si care nu este creat. Dumnezeu sa-i faca sa inteleaga lucrul acesta, ca ei sa ajunga sa se inchine Facatorului si nu fapturii (idolilor). Iar pe noi si cladira scolii (in fata caruia au construit un cort cu idoli, special pt aceste sarbatori), Dumnezeu sa ne protejeze de acesti oameni pagani.

In primejdii intre fratii mincinosi.

    Cred ca pt Pavel primejdile din partea paganilor ne erau asa de amare ca primejdile intre fratii mincinosi. La pagani te poti astepta la orice, dar cele mai surprinzatoare si dureroase sunt primejdile facute de fratii mincinosi.

    Luna acesta am avut o asa de mare durere, cand a trebuit sa excludem din echipa de misiune pe ultimi Indieni care ii mai aveam in echipa de evanghelizare. Dumnezeu ne-a descoperit ca Anand si Ambika traiesc in minciuna si chiar furt, iar pt ca in urma confruntarii cu dovezile clare pe care le aveam, ei nu au vrut sa recunoasca si sa se caiasca, a trebuit sa renuntam la colaborarea cu ei.

    Din pacate lucrurile nu s-au oprit aici. Suparati ca i-am dat afara, ei ne-au amenintat ca ne denunta la politie. Dumnezeu sa nu-i lase sa decada asa de rau.

Rezultatele primelor sase lunii de scoala privata.

    Luna aceasta au avut loc primele examene (teze). Cea mai mare nota a fost 9.6, iar cea mai mica de 6.4. Asa cum ne-am asteptat, cele mai bune rezultate au fost optinute de copiii saraci care nu platesc scoala, ci sunt sponsorizati de diferiti frati si surori. Multumim acestora pt rugaciunile si suportul lor finaciar.

Multumiri.

    Va multumim celor ce sunteti alaturi si impreuna cu noi lucratori pt slava lui Dumnezeu. Cred ca acest mesaj v-a facut macar un pic sa simtiti prin ce trecem noi si poate v-a provocat sa va rugati mai mult pt noi si lucrarea lui Dumnezeu de aici.

    Am fost asa de incurajati cand in mijlocul necazurilor din luna aceasta am primit un telefon de la o sora din Timisoara, care ne-a promis ca va sta impreuna cu alte surori in post si rugaciune pt noi si lucrare. Este asa de incurajator sa stim ca nu suntem singuri, si ca multi sunteti alaturi de noi, Dumnezeu sa va rasplateasca!

 

Motive de rugaciune.

–    Rugati-va ca Dumnezeu sa ne intareasca in lucrarea pe care o facem aici pt slava Lui si lucrarea sa nu aiba de suferit din lipsa de lucratori.

–    Rugati-va pt ca Santosh sa creasca in credinta, sa ramana neclintit si sa devina un om a lui Dumnezeu.

–    Rugati-va ca Dumnezeu sa ne protejeze de orice primejdii, atat din partea paganilor dar mai ales a fratilor mincinosi.

–    Rugati-va pt scoala privata si pt copiii care frecventeaza aceasta scoala, Dumnezeu sa ne ajute sa avem rezultate bune si pe viitor.

–    Nu in ultimul rand, rugati-va ca Dumnezeu sa aduca in echipa un pastor local si lucratori sinceri si dedicati pt inaintarea imparatiei Lui.

–    Continuati sa va rugati pt persecutile care continua in Orissa, in sudul Indiei si mai nou s-a extins si in Delhi.

 

Impreuna cu voi in slujba Lui Dumnezeu.

                D., I. & A.

 

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s