Publicat în Misiune

Info India – Noiembrie 2008

Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Cristos.
Plugarul trebuie sa munceasca inainte ca sa stranga roadele.
2 Timotei 2: 3, 6

In versetele de mai sus Pavel ii scrie lui Timotei despre ceea ce trebuie sa faca un adevarat slujitor a lui Dumnezeu: sa sufere ca un ostas, si sa muncesca ca un plugar. Slujba de ostas si munca de plugar sunt dintre cele mai grele activitati. Suferinta si munca sunt doua lucruri care fac parte in mod inevitabil din viata unui adevarat slujitor.
Desi suferinta si munca noastra nu se compara cu cele ale lui Pavel, totusi nu suntem scutiti de ele. Mai jos va scriem cateva dintre “suferintele” noastre, pt ca sa puteti fi alaturi de noi in rugaciune. Si pt ca stim ca o veti face, va multumim de acum. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Motive gresite.
Unul dintre barbatii care vine regulat la intalnirile de evanghelizare din case si din Biserica, mi-a marturisit recent faptul ca la inceput a venit la intalniri nu din dorinta de a auzi Cuvantul lui Dumnezeu, ci crezand ca primeste ceva “ajutoare.” Treptat, spunea el, Dumnezeu a lucrat la inima mea si m-a schimbat, asa ca acum vin doar ca sa-l cunosc pe Dumnezeu.
Desi suntem de aproape 3 ani aici, multi dintre participantii la intalnirile de evanghelizare din case si din Biserica, inca nu au inteles faptul ca noi nu suntem aici ca sa le dam “ajutoare” ci ca sa-i ajutam sa-l cunoasca pe adevaratul Dumnezeu. Ne doare asa de mult cand aproape zilnic suntem asaltati de oameni care se plang si ne cer “ajutoare”, iar despre Dumnezeu si despre cum pot sa fie mantuiti, le pasa prea putin.
Aceasi motivatie gresita au avut-o multi si pe vreme Domnului Isus: “Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat, va spun, ca Ma cautati nu pentru ca ati vazut semne, ci pentru ca ati mancat din painile acelea, si v-ati saturat.” Ioan 6:26

Atitudini gresite.
Pavel in Tit 1:12-13 scrie: „Cretanii sunt totdeauna niste mincinosi…” Marturia aceasta este adevarata. De aceea mustra-i aspru, ca sa fie sanatosi in credinta.” Aceasta descriere se aplica intr-o oarecare masura multor Indieni, care spun ca minciuna curge prin venele lor. Din experienta noastra si a altora, am vazut cu durere ca pt multi crestini, minciuna nu este considerata un pacat.
Unul dintre lucratorii strain ne-a povestit o experienta tragic-comica. Unul dintre crestini cu care lucreaza el, a fost prins cu minciuna, iar ca scuza a spus: “Eu ne te-am mintit, doar ti-am dat informatii gresite!” Si ar fi mai multe alte exemple de felul acesta.
Aceste atitudini produc in noi multa durere, si un sentiment de nesiguranta, si neincredere; insa datoria noatra este sa-i iubim si sa le spunem ca: “…oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna…” (Apoc. 22:15) vor fi aruncati afara din imparatia Lui, si sa credem ca Dumnezeu ii poate schimba ca sa fie sanatosi in credinta.
Convinsi ca aceste motive si atitudini gresite trebuie corectate, ne-am hotarat sa va invitam ca impreuna sa ne rugam mai mult pt schimbarea lor, dar si sa le aratam din Cuvant ca aceste motive si atitudini sunt gresite.

Muncind ca un “plugar”
Din lipsa de lucratori, a trebuit sa muncim mai mult decat de obicei, si acest lucru ne-a obosit destul de mult. Insa Dumnezeu a fost cu noi, ne-a intarit, a purtat de grija lucrarii si din diferite parti ne-a trimis ajutoare, desi nu a fost deloc usor. In acest timp am avut cu noi pt cateva saptamani un tanar pastor dintr-o alta Biserica care ne-a ajutat la traducere si la vestirea Cuvantului.
Dumnezeu stie care este limita puterii noastre, si a avut grija si in privinta asta, asa ca pe data de 21 decembrie va veni sa lucreze impreuna cu noi o familie tanara de Indieni. O sa va scriem detalii depre ei in mesajul viitor.

Impreuna cu o echipa din Orissa.
Pt aproape doua saptamani am avut cu noi o echipa de evanghelizare de la “Tineri pt Misiune” din Orissa, statul unde a avut perecutia despre care v-am scris cu ceva timp in urma. Dumnezeu i-a trimis cand aveam cea mai mare nevoie de lucratori. Trei dintre ei au pierdut totul in urma persecutiei, casele lor fiind distruse de extremisiti hindusi, asa ca au avut o marturie puternica, aratand prin exemplu lor ca poti sa-l urmezi pe Dumnezeu chiar daca pierzi totul. Ei au vestit Evanghelia la copii, dar si la intalnirile de evanghelizare din case si din Biserica, si au distribuit sute de brosuri cu mesaj Biblic.

Ziua copilului.
In India, ziua copilului este sarbatorita pe 14 noiembrie. Cu aceasta ocazie invatatori din scoala privata au organizat un program cu jocuri si concursuri pt copiii din scoala. A fost un program frumos in care copiii s-au bucurat din jocurile si de premile oferite.

Motive de rugaciune:
– Rugati-va ca Dumnezeu sa schimbe motivatile si atitudinile gresite a celor ce vin la intalnirile de evanghelizare din case si din Biserica.
– Rugati-va pt noua familie de lucratori, Dumnezeu sa-i pastreze curati si sa-i foloseasca pt inaintarea Imparatiei Lui.
– De Craciun vrem sa avem in Biserica un program special cu copiii din scoala privata, iar cu aceasta ocazie o sa invitam pt prima data la Biserica si pe parintii lor. Rugati-va ca sa fie un program reusit, cu rezultate pt Gloria Lui.

Impreuna cu voi in slujba Lui Dumnezeu.
D., I. & A.

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Un gând despre „Info India – Noiembrie 2008

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s