Publicat în Biserică

Ortodocsi in clocot !

pustan-p0192

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ultima vreme mi-a fost dat sa aud diverse comentarii pe marginea faptului ca Vladimir Pustan a predicat in biserica ortodoxa din Mosuni  (judetul Mures) si culmea, el penticostal, si-a facut semnul crucii, atat la inceputul predicii cat si la sfarsitul ei!

Fireste ca e neobisnuit ce s-a intamplat, si sigur, comentariile nu m-au surprins.

Totusi, pe mine m-a uimit un alt fapt legat de acest subiect. Stiind ca in bisericile ortodoxe atmosfera este rece si sobra, iar liturghia incremenita de secole, am fost surprins sa vad o asa reactie calda la mesajul lui Pustan. Mai mereu se auzea „amin!, slava Tie Isuse!” din gurile celor ce stand in picioare, umpleau pana la refuz biserica. La inceput am fost tentat sa cred ca vocile erau ale unui grup de penticostali, din echipa ce-l insotea pe Pustan. Exclus, cei prezenti nu semanau deloc cu tinerii care de obicei sunt pe urmele lui Pustan. Mi-am zis, poate in satul Mosuni locuiesc multi tigani, si ei reactioneaza emotional foarte usor.  Sau poate erau penticostalii din sat …. Dar ce sa vezi? Caut pe internet informatii statistice din judetul Mures si gasesc ca satul Mosuni are 294 locuitori, din care: 175 orotodocsi, 107 reformati, 3 unitarieni, 2 greco-catolici, 1 romano-catolic, 1 adventist si nici urma de penticostal sau baptist! Tigani sunt doar 14.

Ce sa mai zic?

Eu cred ca atmosfera aceea frumoasa din biserica ortodoxa s-a datorat in primul rand preotului Cristian Pomohaci. M-a uimit cand l-am vazut cat de miscat era de mesajul pocaintei predicat de Pustan. Plangea. A plans aproape tot timpul predicii. Oamenii aceia sorbeau fiecare cuvant predicat. Vedeai o bucurie cereasca in ochii lor. M-am convins ca nu e o emotie de moment tot ce se intapla la Mosuni, cand am intrat si pe site-ul:  http://www.lamosuni.ro/  , si mai departe pe http://82.76.36.82/dece-mosuni/ENTRY$ZERO/TOC.htm si  http://82.76.36.82/dece-mosuni/PEOPLE$SET/FRATZI/PUSTAN/PREDICA-01.htm

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

30 de gânduri despre „Ortodocsi in clocot !

 1. Eu zic din toate inima: Slava Domnului ma bucur cand ma vazut ca fratele V. Pustan a predicat in biserica fratlor ortodoxi. si in legatura ca si-a facut semnul crucii il felicit pe fratele Pustan (sunt penticostal, nu dezertor) daca ei primesc pe cei care isi fac semnul crucii de ce sa nu il faca … a facut un gest de nota 10. Domnul sa va binecuvinteze

 2. eu cred ca majoritatea erau pocaiti caci aratau ca unii si vorbeau ca unii, si erau veniti acolo pentru ca auzisera de Fratele Pustan ca va fi acolo.

 3. Ceea ce a facut fratele Pustan este ca a procedat foarte bine..caci Biblia spune sa ne coboram in morcila ca sa aducem trezire poporului…trebuie sa coboram dupa ei….Domnul sa ne binecuvanteze….AMIN

 4. Noi suntem in mocirla, voi acolo sus. Asa a fost si Lucifer si a cazut. Mai intai trebuie sa iesiti voi din mocirla si apoi sa scoateti pe altii.

 5. Mihaela Matei Says:

  08/05/2009 at 17:06 e
  eu cred ca majoritatea erau pocaiti caci aratau ca unii si vorbeau ca unii, si erau veniti acolo pentru ca auzisera de Fratele Pustan ca va fi acolo.

  … si eu am crezut la fel ca tine. Dar acum sunt din ce in ce mai convins ca erau membrii bisericii ortodoxe din Mosuni. Ce parere ai de faptul ca preotul Cristian plangea in timpul predicii? Ce zici despre link-urile care le-am pus?

 6. predica fr. Pustan o fi fost ea faina, dar mai faina a fost citirea textului biblic, lauda Sfintei Treimi si impartasirea cu Trupul si Singele lui Hristos (chestiune ce nu o gasesti la fratii np).
  De ce plingea preotul Cristian?
  De mila fr. penticostali care gasesc ca predicile din Scriptura sunt mai hranitoare decit cuvintul Scripturii!

 7. Il iubesc pe Pustan…un om care face diferenta..un om a lui Dumnezeu care face sa se intample ceva… nu e numa consumator de programe cum sunt foarte multi din pacate …si cei care il critica imi pare rau pt ei, chiar ca Domnul sa ii ierte…se pare ca pt mai multi dintre asa zisi „frati” e mai important eul si uitam a face orice pt Evanghelie ca oamneii sa fie salvati din iad…

 8. frate Pustan sunt bucuros ca am un asa frate ,sa te tina Domnul asa,fii tare si predica evanghelia la asta ai fost chemat

 9. Va dati seama ce ar insemna ca in biserica ortodoxa sa aiba loc o trezire spirituala? Uh… sa auzi in locul manelelor ce razbat din peretii vecinilor o muzica ce il lauda pe Dumnezeu, sa numeasca avortul – crima, concubinajul – curvie, OTV-ul sa transmita in locul instigarilor de tot felul indemnuri spre al lauda pe Dumnezeu… si lista ar putea continua… scenariul asta pare rupt din versurile trupei „CASA LOCCO”. 😉

 10. da asa cum a spus si pustan exista o singura credinta adevarata in isus restul sunt detalii ce fac diferentiri sociale care din nefericire duc la rupturi pe care cineva le urmareste(desbina pt.aputea stapani)

 11. credinta adevarata nu desbima ci uneste .primul pas facut de pomohaci si pustan functioneaza.dar exista aici un ingredient important sinceritatea si renuntarea la orgoliidar si la interesele materiale evident

 12. Mincti cum rar am vazut.Biserica face parte din Oastea Domnului si e ortodoxa doar cu numele.Pai ce fel de credinciosi ortodocsi sunt aceia?Nu vedeti ca si voi va mirati?Iar preotul se vede clar are probleme grave psihice.

 13. Oricum va dat plasa pastorul.Si-a facut semnul cruci.Nu demult am auzit si ca acest semn ar putea fi defapt semnul din Apocalipsa 13.Dar corabii batute de vant ce sunteti va schimbati crezul mereu si veti adopta marea religie a lui antihrist.Caci si voi ati spus ca antihrist va unii bisericile si religile.

 14. daca faptul de a plinge inaintea Domnului, ascunde in acceptiunea lui Gabriel,
  ” probleme grave psihice” – atunci as vrea sa-l anunt pe acest domn, ca enorm de multi oameni de-ai lui Dumnezeu din Scriptura, care au varsat lacrimi inaintea Domnului, se incadreaza in tiparul propus!!!Dar ceea ce spune el, denota o crasa lipsa de cultura scripturala. Cit despre dragostea pe care Hristos a poruncit s-o cultivam……..ea transpare din tot continutul de mai sus. Punct

 15. Cristian Pomohaci TREBUIE ECLUX DIN SLUJBA BISERICII ORTODOXE!!! Conform Canonul Sfinţilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos care spune acestea „orice Preot, care se roagă slujeşte împreună cu ereticii să i se ia Preoţia, şi să se caterisească”

 16. mie chiar mi-a placut si m-a miscat sincer sunt ortodox si nu vad nimic gresit in ce a facut parintele si nici in discursul deosebit de relevant si adevarat al lui vladimir

 17. Ceea ce m-a suparat cel mai mult, cand am urmarit materialele video , pe de-o parte acele glasuri de “HALELUIA” care se auzeau din Biserica (probabil venisera si se infiltrasera penticostali intre credinciosii acelei Parohii, caci numai ei striga…”Haleluia”), iar pe de-alta parte acel RITM “crescendo” de FRENEZIE si TULBURARE PSIHOTICA, specific clar penticostalilor.

  Toata „predica” nu este decat un cantec de adormire, nu e decat o „priceasna” dulceaga care „ajuta” duhul sa se convinga ca intr-adevar cel care vorbeste este „omul lui Dumnezeu”, cum deja l-a prezentat „parintele” si prin urmare, orice eventuala rezistenta, orice indice care ar da de gandit oamenilor si i-ar putea salva, este astfel nimicit.

  Fara indoiala, cei au citit patericul sau alte carti in care sunt prezentate experiente ale calugarilor incepatori inselati de diavoli, pot sa descopere mai multe „tehnici” deja rafinate, deoarece de-a lungul anilor satana a capatat experienta si noi suntem mici copii in incercarea de a le observa.

  Tocmai de aceea sfintii ne-au lasat si sfatul sa nu vorbim cu ereticii, iar de invitarea unui eretic sa predice de la amvon, nici nu s-a pomenit, de aceea am zis ca este strigator la cer.

  Ce am putea noi avea de invatat de la un eretic, care este rob diavolului si prin urmare are mintea cu totul inselata si incorsetata in rationamentele diavolului?

 18. „SANTA SIMPLICITAS!” … si mai punem un lemn sa arda mai bine pe rug ereticul de atunci Huss, acum Pustan sau oricare ar fi el!
  Domnule Mihai Andrei, erezie inseamna sa incalci cuvantul Scripturii sau traditia ortodoxa? … ca nu prea inteleg la ce va referiti cand vorbiti de eretici?

 19. …intrucat am vazut din blogul dvs ca sunteti greco catolic, repet intrebarea privind sensul ereziei inlocuind cuvantul ortodox cu greco catolic.

 20. Daca erai mai atent observai ca sunt ORTODOX ,nu greco-catolic.

  „lucrarea ” voastra nu este de la Hristos mai penticostalule!

  Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 de „culte” crestine cate exista azi in lume…” Este un Domn, o credinţă, un botez, „(Efeseni 4,5)

  Iata ce mai spune Apostolul….”Vă îndemn, fraţilor…să NU fie DEZBINARI între voi,ci să fiţi cu totul UNITI în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere” (1 Cor.1,10).

  Nu spune sa fim dezbinati in diverse „confesiuni”, spune sa fim uniti in acelasi cuget (credinta cea dreapta)… „Au doară s-a împărţit Hristos ? ” (I Cor.1,13).

  Iar cei care produc dezbinari in Biserica ,sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…
  „Aceştia sunt cei ce fac DEZBINARI, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.” (Iuda 1,19)
  Nu aveti pe Duhul Sfant, ci pe duhul cel rau, viclean, mincinos, blasfemiator dezbinator si cel al neascultarii.
  „Ca să nu fie DEZBINARE în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele.” (1Cor .12,25)

  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta.
  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Numai diavolul însămânţează ură şi dezbinare între creştini.
  Scopul diavolului este de a dezbina cât poate de mult creştinătatea, iar la noi a reuşit-o prin secte!

  Prin voi, diavolul isi pune in aplicare planurile lucrand direct prin voi.
  „Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită.”(1 petru 5,8)

  „Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, LUPI îngrozitori, care nu vor cruţa turma „. (Fapt. 20,29)
  Biblie nu spune ca peste 1600 de ani dupa Hristos ,va apare vreo denominatie noua care va fi cea dreapta, ci dimpotriva, spune ca vor apare secte, propovaduitori si profeti falsi, asta e lucrarea satanei, de a DEZBINA crestinatatea si a zapaci oamenii pentru a-i conduce spre pieire.

 21. Intradevar n-am fost atent, si te rog sa ma ierti ca te-am facut greco catolic.
  Da ai dreptate cand spui ca Hristos a intemeiat o singura Biserica. Dar acea Biserica una singura, nu este nici cea ortodoxa, nici cea catoloca, nici cea baptista, penticoastala sau oricare ar fi ea. Astea toate-s organizatii omenesti, care includ in ele oameni care n-au nici o relatie cu Dumnezeu: criminali, curvari, hoti, betivi, mincinosi, batjocoritori, etc. Ori Biserica lui Hristos este „fara pata, fara sbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana” (Efeseni 5:27)
  Biserica lui Hristos este formata din oamenii care au o relatie personala cu Hristos, care-L iubesc, il asculta si au ca norma de viata Scriptura.
  E firesc ca de-a lungul timpului din bisericile istorice s-au rupt grupuri care n-au vrut sa accepte traditiile pagane, care n-au nici un suport in invatatura Domnului din Scriptura, cum ar fi rugaciunile pentru morti, cinstirea moastelor, venerarea sfintilor si cate alte traditii moarte.
  Noi credem ca singura autoritate in materie de credinta este Scriptura, si nu „sfanta traditie” dupa cum si sf apostol Pavel spune galatenilor : „chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema.”
  Doamne, lumineaza-ne pe toti!

 22. toti loviti in parintele cristian si in vladimir pustan.
  as fi eu curios care din voi e mai sfant ca acesti doi oameni …pun pariu ca ii intreceti de departe la pacate si fapte rele. cine sunteti voi sa judecati? biblia spune foarte clar:judecata este a Domnului. cine esti tu …amarat de pacatos sa judeci…cand cineva a murit pentru pacatele tale…ai dreptul sa taci sa multumesti lui hristos ca a murit pentru tine si tu la randul tau sa le zici altora despre Isus Hristos. va tineti crestini, ortodoxi de 2000 de ani..cea mai buna religie, o tara cu peste 20 de milioane de ortodoxi si totusi peste 1 milion de avorturi intr-un an? si loviti in protestanti. umpleti barurile, discotecile , cluburile si va nimiti crestini. umblati rupti de beti clatinandu-va si va numiti crestini. ce e un crestin? urmas a lui Hristos ar trebui…dar de asta nu prea dati dovada.rugati-va lui dumnezeu sa va ierte si tot biblia zice in marcu 16:16 : Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. deci 1. cine crede. 2. si se va boteza…nu copilul la 6 saptamani…el nu crede…mantuirea e personala…nu te mantuieste nasul….nasa sau mama.mantuirea o da sus prin credinta in el.si credinta fara fapte…e moarte.in paranteza spus tot romanul crede ca isus e fiul lui dumnezeu si a murit pentru pacatele noastre, merge in post la biserica..se abtine de la alcool..si cand a trecut postul o ia de la capat: betii, isi bate nevasta, bleastama, injura pe dumnezeu, Isus nu e in discoteca, isus nu e la avort, nici in barurile unde se injura de te ingrizesti.totusi aceste locuri sunt pline de crestini ortodoxi. si nu vad sa ii condamne nici un „preasfintit” episcop si arhiepiscop. o adunatura de hoti urmarindu-si propriile interese.veti da odata socoteala pentru toate acestea. La fel ca poporul in care s-a nascut Isus..un popor plin de traditie…la fel a facut ortodoxia in zilele noastre..scoate sfinti pe banda rulanta, pune deoparte biblia si ia de buna traditia urmarind propriile interese.rusine sa va fie comentatorilor. biblia zice: fiti buni, rugativa unii pentru altii, daca unul a cazut ridicatil zice sfantul apostol pavel.

 23. Oameni buni, in acea biserica asta este atmosfera, una destul de vie,fata de alte biserici ortodoxe. Pustan a venit la Mosuni insosit de 3 persoane…Ori glasurile erau destul de puternice care erau atinse de mesaj…Nu mai fiti carcotasi, ca nu va sta bine…

 24. Sa dea d-l sa fie acea atmosfera si in alte biserici neoprotestante daca tot credeti in puterea duhului sfint ,de ce sarbatorim RUSALIILE ???????? personal apreciez faptul ca a mers fr Pustan in biserica . Trebuie sa traim in pace cu toti oamenii din orce confesiune

 25. Erau penti apoi preotul e un escroc ordinar si asta o zice un ortodox. Mai documentati-va. Luati lucrurile simplu si o sa va treziti in iad făcând lucrarea diavolului. Preotul ar trebui exclus din n motive. Asa de prost era ca stia ca Pustan e un mare teolog dar nu stia ca e penticostal ?

 26. Popa asta a vostru e un sarlatan abuzator de minori. Cum de nu a intervenit nimeni sa ii avertizeze pe oamenii din sat? Pana si pe Pustan asta l-a manevrat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s