Publicat în Misiune

Info India – Aprilie 2009

Plugarul trebuie sa munceasca inainte ca sa stranga roadele.

2 Timotei 2:6

    Lucrul la semanat si la sapat nu este deloc usor, si interesant este faptul ca rezultatele depinde totusi de Dumnezeu, chiar daca plugarul a muncit din greu. Daca Dumnezeu nu trimite ploaie, pamantul nu da nici un rod. Dar daca Dumnezeu se indura, roadele sunt din belsug, iar plugarul este plin de bucurie.

In acest mesaj vrem sa va facem partasi bucurie pe care am avut-o noi in luna Aprilie: rezultatele bune in scoala privata, vindecarea lui Santosh, si mai ales un botez in apa, dar si altele pe care o sa le cititi mai jos, sunt doar o mica recolta din ceea ce a facut Dumnezeu datorita faptului ca noi de aici si voi de acasa, prin rugaciunile si darurile voastre, ne-am lasati folositi de Dumnezeu si impreuna am lucrat pt slava si inaintarea Imparatiei Lui aici in India.

Deschiderea unui nou an scolar

1 Aprilie pt multi este o zi a pacalelilor, dar in Bihar se incepe un nou an scolar. Multumim Domnului ca anul acesta au venit mai multi copii, acum avem 64 de elevi. Iar pt ca la sfarsitul anului scolar de anul trecut, care sa terminat la mijlocul lui Martie, nu am reusit sa inmanam premile, am facut-o acum cu ocazia deschiderii. Ne-am bucurat pt faptul ca aproape toate premile au fost luate de copiii saraci cu sponsorizare.

Sistemul de invatamant difera mult fata de cel stiut de noi, aici scoala incepe cu grupa mica, adica 3-4 ani, si desi sunt asa de mici, nu au prea mult timp de joaca. In grupa mica ei trebuie sa citeasca si sa scrie alfabetul in engleza, in hindi, sa numere si sa scrie pana la 100.

Botezul lui Amit

In 2005 Amit era un adolescent de la clasa de alfabetizare, cu care am lucrat si in care noi am pus samanta Cuvantului lui Dumnezeu. El a crescut fizic si spiritual sub ochii nostri. Iar Dumnezeu prin Cuvantul pus in inima lui, dar si datorita rugaciunile unei familii din Arad, care sa rugat special pt Amit; pe 6 aprilie 2009, prin harul lui Dumnezeu a avut loc botezul lui Amit.

Dumnezeu ne-a ajutat sa putem primi acordul proprietarilor, asa ca am sapat si zidit un baptistier chiar in sala Bisericii. Asa cum puteti vedea in poze, nivelul apei in bazin a fost foarte mic, era cat pe aici sa fim impiedecati sa avem botezul din cauza faptului ca curentul a fost luat o perioada mai lunga si pompa de apa nu a functionat. Datorita faptlui ca familia lui Amit nu a fost deacord ca el sa se boteze, nu am oficiat eu botezul; incercand sa evit alte complicatii, am chemat un pastor indian cu numele Matthew care a oficiat botezul.

Astazi Amit este un frate in credinta, un tanar care lucreaza alaturi de noi ca invatator intr-o clasa de alfabetizare, si speram ca Dumnezeu sa-l faca un slujitor al Evangheliei asa cum doreste si Amit.

Incheierea celor 40 de zile de post

Sambata, in data de 25 Aprilie, am incheiat cele 40 de zile de post si rugaciune cu Biserica. Iar Duminica 26, am avut o masa de dragoste impreuna cu toata Biserica, adica: Renu, Santosh, Amit, Matthew si sotia lui Mary, noi trei, impreuna cu Andrea si Simona.

Textul care ne-a motivate la acest post a fost din Ioel 2:15-17 “Sunati cu trambita în Sion! Vestiti un post, chemati o adunare de sarbatoare!” Strangeti poporul, tineti o adunare sfanta! … si sa zica: „Doamne, indura-Te de poporul Tau! … Pentru ce sa se zica printre neamuri: „Unde este Dumnezeul lor?”

A fost o experienta frumoasa care vrem sa o mai repetem,  nu vrem ca indieni sa zica: „Unde este Dumnezeul lor?” ci vrem ca Dumnezeu sa-si faca simtita prezenta si oamenii de aici sa-L cunoasca ca singurul Dumnezeu adevarat.

Cu clasele de alfabetizare la gradina zoologica

La initiativa Andreiei si a Simonei am dus pt prima data copiii din clasele de alfabetizare la gradina zoological. In jurnalele ei, Andreea a scris: ”Domnul ne-a ajutat sa putem inchiria un bus la un pret rezonabil, asadar marti dimineata la ora 7 copilasii erau gata de plecare. Inainte cu o zi le spusesem sa vina pieptanati, imbracati ingrijit, sa-si taie unghiile etc. Cand am privit cum veneau pe drum, toti incolonati pe drum am zambit in mine…care mai de care mai viu imbracat, o paleta de culori extrem de variata, nici cum nu se potriveau hainele pe ei, dar erau asa scumpi, ca se distingea o schimbare in vestimentatia lor, astea erau hainutele lor de sarbatoare….in timp ce se apropiau de noi, toti in grup, i-am cuprins pe toti in inima mea… pareau asa de bucurosi, iar eu de-a dreptul coplesita de fericire ca pot fi partasa bucuriei lor…L-am slavit pe Domnul si am multumit pentru cei care au daruit bani ca sa putem face asta…”

Iar Simona a scris: “Cand s-a pornit busul, intrand in partea mai curata a orasului toti erau agatati de geamuri ca sa vada ce nu au vazut in viata lor…pana ieri, cei mai multi nu mai vazusera nicioadata alt cadru decat cartierul Digha… iar ieri… au zarit cu totul altceva… sosele, masini mai multe in afara de otto… ce mai!!!…cred ca Dumnezeu ne-a directionat spre cea mai mare bucurie a vietilor acestor micuti… cred ca ziua de ieri le va ramane in memorie pt toata viata lor… imi ascundeam lacrimile vazandu-le bucuria manifestata , in spatele ochelarilor de soare… saltau de emotii cand vedeau animalele , imprejurimile si chiar daca a fost nevoie din partea noastra de multa atentie si directionare permanenta pt ca nu stiau ce inseamna sa mearga intr-un sir fiind mai mereu buluc si gramada…bucuria lor de ieri…de pe chip, din reactii…din tot…mi-a umplut inima si mie de bucurie…insa atunci cand au plecat inapoi….am stiut ca  a fost doar o farama de ceva bun, pt ca se reintorceau la toata existenta grea care ii astepta in Digha…”

Santosh experimenteaza vindecarea lui Dumnezeu

Nu as vrea sa inchei fara a va scrie si despre Santosh, care sa botezat anul trecut. Desi Domnul s-a atins de el cu o alta problema de sanatate, mai bine de un an si ceva in urma, totusi inca mai avea o problema destul de grea cu astmul, care-l deranja uneori destul de rau si trebuia sa cheltuiasca o multime de bani pe medicamente in fiecare luna. Mama lui, care este hindusa, ne tot intreba: “De de ce nu-l vindeca Dumnezeu pe Santosh de astm?” Stiam ca intreaba asta din necredinta, pt ca ea de fapt  intreba: “Unde este Dumnezeul vostru?”

Iar pt ca stiam ca avem un Dumnezeu care poate sa vindece, am hotarat o zi de post cu toata Biserica, iar la sfarsitul acelei zile, i-am facut ungerea cu undelemn. Desi am asteptat aproximativ trei luni ca sa va impartasim aceasta experienta, din seara aia Santosh nu a mai avut nici o problema cu astamul, si este foarte sanatos. Aleluia!

Motive de rugaciune

– Vrem mai intai sa-I multumim lui Dumnezeu pt mica recolta din luna aceasta, care cred ca este doar un inceput pt o recolta mult mai mare in viitor.

– Sa ne rugam pt cei implicati in lucrarea Domnului de aici (noi de aici si voi de acasa) ca sa nu obosim nici unul in lucru Domnului, ci atat noi cat si voi sa continuam sa lucarm cu mai multa daruire.

– Rugati-va pt Amit, Santosh si Renu ca ei sa fie adevarati credinciosi, si astfel si alti din familia lor sa se intoarca la Dumnezeu.

– Rugati-va pt scoala privata, se pare ca avem ceva probleme cu prelungirea contractului de chirie.

– Rugati-va si pt copiii din cele trei clase de alfabetizare

Impreuna cu voi in slujba Lui Dumnezeu.

D., I. & A.

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s