Publicat în Misiune

Info India – Octombrie / Noiembrie 2009

             “Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, in Numele  Domnului nostru Isus Hristos. Efeseni 5:20

    In luna Noiembrie se sarbatoreste in America “Ziua Multumirii”, personal cred ca este o sarbatoare frumoasa, care ar trebui sa o avem nu odata pe an ci asa cum ne invata Biblia: totdeauna, multumind pt toate lucrurile. In ciuda cresterii economice, in India este mult suferinta; mult mai mari decat micile neajunsuri pe care noi sau voi le-am avut sau le avem in Romania sau in America. Citind mai jos va veti da seama ca lipsurile noastre sunt mici in comparatie cu cei din India, si in felul acesta vom fi toti mai multumitori.

Eliberati de sub puterea Satanei
O familie din Hagipur, primul orasel de langa Patna, au avut mari probleme in casa; pe langa faptul ca toata familia era bolnava de mult timp, aceasta familie traia in mare frica datorita faptului ca cineva nevazut ii palmuia atunci cand nu era nimeni in preajma. Au chemat preoti lor, ba chiar si vrajitori, care au facut tot feluri de ritualuri pt eliberare, insa totul a fost in zadar. Auzind de la cineva de noi ne-au chemat sa ne rugam pt ei, iar Dumnezeu si-a aratat harul sau eliberand casa de puterea Satanei si vindecand pe tata si pe fata; mama a ramas din pacate bolnava datorita impietriri inimii.
La o saptamana- doua, cand urma sa fie luna plina a venit din nou vrajitorul sa-si faca vrajile asa cum era obisnuit de aproape doi ani, si binenteles sa primeasca plata cuvenita.  Ne-am bucurat insa ca acest barbat a inteles si crezut Evanghelia, asa ca a avut putere sa refuze servicile vrajitorului. Din cand in cand ne intalnim in casa lor continund sa le vestim Evanghelia si nevoia de a se dedica complect singurului Dumnezeu adevarat.

Ziua Copiilor – Copiii in India  
Urmatorul articol l-am tradus din ziarul “The Times of India” din data de 14 Noiembrie 09, cand se sarbatoreste ziua copilului in India.
La o populatie de peste 1.3 miliarde, India are 400 milioane de copii, cel mai ridicat numar din toata lumea.
– o treime din copiii saraci ai lumii sunt in India
– 10.000 de bebelasi mor zilnic, din cauze usor prevenibile ca si: malnutritia sau diarea
– mai mult de 2 milioane de bebelasi mor in fiecare an inainte de a implini un an
– tot a 6-a fata este omorata datorita faptului ca este fata
– 10 milioane de copii dorm noaptea jos pe trotuar, flamanzi si neprotejati
– 40% traiesc in saracie si conditi extrem de grele
– aproape jumatate din copiii din India sunt privati de dreptul la educatie
– doua treimi din fetite nu stiu sa scrie si sa citeasca
– India este tara cu cel mai mare numar de copii care sunt nevoiti sa lucreze, cu aproximativ 111 milioane de copii lupta ca lucratori – adesea lucrand in locuri periculoase si conditii nefavorabile , cate 12 ore pe zi pt un venit foarte mic
– a treia dintre cele mai comise crime dupa droguri si contrabanda cu pistolul
este traficul de copii – peste 45.000 de copii sunt dati disparuti in fiecare an
– peste 2 milioane de copii, in special fete intre 5 – 15, sunt fortati în prezent la prostitutie si sclavie sexuala

Vizita din America
In luna aceasta am avut cu noi pt. o saptamana pe fr. Cornel Avram, pastorul Bisericii Happy Valley din Phoenix si sotia Dana, impreuna cu fr. Dumitru Moldovan care este directorul departamentului de misiune al Bisericii. Ei au distribuit cadouri la copii impachetate in pungi special decorate de copiii de la Scoala Duminicala din America, dar au si predicat atat copiilor cat si in intalnirile din Biserica. Dar cea mai important lucru a fost fondarea unei Trust (NGO – ONG) cu numele de “Happy Valley Center of Hope” sub care putem sa ne desfasuram deacum inainte toate activitatile legal, atat cele sociale cat si cele religioase.
Ne-am bucurat mult de vizita lor, si asta nu o spunem numai asa ca sa ne “laudam sefii” dar am invatat multe din sfaturile si experienta lor in lucrare, si mai ales a primit multa incurajare din partea lor. Dumnezeu sa le rasplateasca.

Serviciu de Ordinare
Profitand de prezenta fratilor lucratori, dar si datorita nevoilor lucrarii, am avut un serviciu de ordinare al fr. Matthew ca si presbiter. El lucreaza cu noi de un an, este un frate Indian credincios, smerit, plin de dorinta de-a sluji lui Dumnezeu, si care a terminat in urma cu trei ani o scoala Biblica. Am avut pana acum cu el o colaborare foarte buna, care sper sa creasca tot mai mult spre binele lucrarii si a imparatiei lui Dumnezeu.

Motive de rugaciune
– staruiti in rugaciune pt familia din Hagipur,
– rugati-va pt copiii din India, Dumnezeu sa aiba mila de ei.
– rugati-va ca celelalte doua aprobari de care avem nevoie pt TRUST sa fie eliberate fara probleme din partea autoritatilor.
– rugati-va pt pamantul necesar scolii, este o munca incredibil de grea, numai Dumnezeu ne poate ajuta sa gasim locul potrivit.
– rugati-va pt Matthew si sotia lui Mary, Dumnezeu sa-i binecuvanteze si sa-i faca o binecuvantare.

Impreuna cu voi in slujba lui Dumnezeu
D., I. & A.

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s