Publicat în Misiune

Info India – Ianuarie/Februarie 2010

Ana nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugaciuni.

Luca 2:37

      Ana era o slujitoare, asa cum si-ar dori orice slujitor a lui Dumnezeu sa aiba in echipa lor de misiune. Iar pt a intelege importanta lucrarii pe care o facea Ana, am scris mai jos un exemplu care sper sa va provoace pe cati mai multi la o astfel de slujba.

William Carey a fost de profesie pantofar, el a spus urmatoarele cuvinte: Asteapta lucruri mari de la Dumnezeu. Incearca lucruri mari pentru Dumnezeu.” El a avut o harta a lumii pe perete lui,si s-a rugat pana India a devenit o povara pentru el. A plecat in India dar a avut primul convertit abia dupa 7 ani. A petrecut multi ani de invatare a limbii, ca sa traduca Biblia în dialectul local, dar intr-o zi un incendiu a izbucnit si distrus complet toata cladirea, presa, Biblii, şi manuscrise pretioase. Carey nu sa lasat descurajat, a petrecut 42 ani in India, a tradus Biblia în 25 de limbi diferite, si a fost unealta de care sa folosit Dumnezeu pt mantuirea multor oameni .

Zilele astea am descoperit secretul sucesului lui William Carey, nimeni alta decat sora lui paralizata si tintuita la pat 50 de ani. William Carey ii scria sorei lui regulat, si impartasea cu ea toate greutatile lucrarii. Iar ea ii scria scrisori lungi de incurajarea si se ruga pentru el cateva ore pe zi.

Ana si sora lui Carey au ales sa slujeasca. Dumnezeu vrea ca tu sa fii un slujitor, prin post si rugaciune. India are nevoie de post si rugaciune, are nevoie de mijlocitori. Domniile și stapanirile spirituale de aici nu vor ceda decat prin rugaciune. Fii un partener al lucrarii din India.

Schimbari in lucrare

Dupa cateva luni in care ne-am intalnit aproape in fiecare seara pt rugaciune, am ajuns atat noi cat si Matthew cu Mary la incredintarea ca ar trebuii facute unele schimbari in modul in care facem evanghelizare. Adica sa avem mai putine intalniri de evanghelizare cu adultii (luni, marti si vineri) din cele trei scoli de alfabetizare si sa ne concentrem mai mult pe relatii si vizite in familii. Nu am renuntat total la aceste intalniri, doar ca nu vor mai fi saptamanal, ci  la doua trei saptamani.

Datorita programului incarcat nu prea aveam timp de relatii, si am observant ca oamenii care vin la aceste intalniri nu se pot deschide asa de bine cum o pot face acasa la ei sau in intalniri particulare. In urma vizitelor pe care le facem am vazut cum am ajuns sa-i cunoasteam mai bine, sa ii facem sa inteleaga ca ne pasa si ii iubim, dar mai ales sa putem impartasi mult mai intim cu ei despre Dumnezeu.

Vraji si blesteme

O problema comuna pe care o au acesti oameni, este frica de vraji si blesteme. Toti acesti oameni au avut sau chiar au relatii cu vrajitori, care le promit descantece impotriva blestemelor, binenteles ca nu pe gratis. Ne-am bucurat asa de mult cand o familie a decis sa o rupa cu acesti vrajitori. Insa la scurt timp acelasi vrajitor a ajuns sa-i blesteme, vazand ca a pierdut o sursa de venit. Ne-au impartasit cu bucurie ca au putut birui teama prin rugaciune si citirea Biblie, iar Dumnezeu i-a protejat si nu li s-a intamplat nimic.

Probleme cu familia

Sunny este un adolescent dornic sa-l cunoasca pe Dumnezeu. Din pacate el nu poate sa vina regulat la programul cu tinerii sau la Biserica din cauza presiunilor din familie. Sunny si-ar dori mult sa poata avea o Biblie, insa acest lucru ii este interzis. Am incercat sa-l ajutam facand saptamanal copii xerox cu cate 7 capitole din Biblie. Din nefericire familia a decoperit aceste copii xerox iar Sunny a avut probleme. In ultima vreme nu a mai putut sa vina deloc la intalniri. Dar Matthew se intalneste cu el saptamanal in afara Bisericii.

Probleme in familie

In Martie anul trecut, am scris despre Vicky, un tanar care a avut probleme cu drogurile, si care a incercat sa se sinucida taindu-si venele, datorita faptului ca familia lui era dezamagita de el, il considerau un ratat si nimeni nu-i acorda nici o incredere. Dumnezeu a lucrat in viata lui si atunci s-a produs o schimbare, insa a plecat la scurt timp inapoi la familia lui intr-un alt stat.

La sfarsitul anului trecut Vicky sa intors din nou impreuna cu sotia si cei doi copii si au hotarat sa locuiasca in acest stat. Au locuit un timp la sora lui, dar a trebuit sa se mute si nu aveau unde. Impreuna cu matusa lui Vicky ne-am hotarat sa-i ajutam cu chiria si mancare pt doua luni si sa le cumparam cateva lucruri necesare in casa. Urmand ca in aceste doua luni ei sa isi caute de lucru si sa se descurce singuri.

Din nefericire doar sotia lui, Ana, si-a gasit de lucru, asa ca ei se confrunta cu lipsuri dar si cu probleme de acomodare, fiind pt prima data cand sunt pe cont propriu, in opt ani de cand sunt casatoriti. Ne bucuram ca vin regulat la Biserica si credem ca Ana va putea sa fie botezata in viitorul apropiat.

Doua victorii la doua probleme

Prima este prelungirea vizei pt I. Dupa trei luni de umblat intre doua birouri pt straini si o sectie de politie, aflate in trei locuri diferite ale orasului, I. a primit in sfarsit prelungirea vizei pt un an. Unul din comisarii de la biroul de straini s-a comportat urat cu mine si mi-a spus ca ar fi bine sa plecam acasa pt ca acest stat nu are nevoie de noi. Insa Dumnezeu stie mai bine daca este nevoie sau nu de noi aici.

A doua victorie a fost acea ca am reusit prelungirea contractului pt inca un an pt cladira scolii private. Contractul anterior expirase, iar propietarul la ultima intalnire ne-a spus ca nu vrea sa mai prelungeasca. Nu aveam de ales decat sa cumparam un pamant si sa construim, sau sa inchidem scoala. Din pacate pana acum nu am putut sa finalizam o intelegere pt nici un pamant, desi suntem in dialog pt 2-3 pamanturi. In aceasta situatie nu era alta posibilitate decat sa inchidem scoala. Dumnezeu nu ne-a lasat nici acum, cand nu mai aveam nici o speranta. Desi proprietarul cladirii dorea sa ne evacueze ca sa poata face o clinica, Dumnezeu i-a incurcat planurile, asa ca nu numai ca ne-a reinnoit contractual, dar ne-a mai pus la dispozitie inca o camera in plus. Aleluia!

Multumiri

Multumim Bisericii Happy Valley si tuturor care sunt impreuna lucratori si lupta impreuna cu noi pt inaintarea imparatiei Lui aici in India. Asa cum William Carey a avut in spatele lui pe sora lui, si noi suntem incurajati si ne bucuram sa va avem pe voi. Stim ca nu am putea lucra fara voi, de aceea dorim ca Dumnezeu sa va intareasca pe voi cat si pe noi. Si credem ca Dumnezeu ne va binecuvanta atunci cand: Asteaptam si incearca lucruri mari pentru Dumnezeu. Fiti binecuvantati.

Motive de rugaciune

– Rugati-va ca lanturile vrajitoriei, idolatriei si a fricii sa cada, domniile sa fie zdrobite si stapanirile surpate.

– Rugati-va pt Sunny si familia lui Vicky, Dumnezeu sa ii ajute sa creasca in credinta si sa poata experimenta pe Dumnezeu prin problemele prin care trec.

– Rugati-va pt pamantul necesar scolii; numai Dumnezeu ne poate ajuta sa gasim locul potrivit.

– In luna martie vom avea in lucrare trei tineri romani dintr-o biserica din Londra, rugati-va pt acomodarea lor, unitate si ca Dumnezeu sa-i foloseasca pt slava Lui.

Impreuna cu voi in slujba lui Dumnezeu,

Fam. P.

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s