Publicat în Eseuri

Pace pe pamant, intre oamenii placuti Lui!

Forfota din Betleem cu prilejul recensamantului poruncit de Cezar August, se aseamana probabil cu forfota din zilele premergatoare Craciunului. Oameni grabiti, aglomeratie pe strazi, cosuri pline la casele de marcat din supermarketuri, sunt doar cateva piese ce formeaza tabloul acestor zile, la care daca adaugam si tensiunea, nervii, nerabdarea, supararile, putem spune ca avem un tablou complet.

Acest tablou, nu pare deloc a potrivi cu mesajul rostit in auzul pastorilor de oastea cereasca : « Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui »

Pacea este aerul pe care ar trebui sa-l respiram in aceste zile de sarbatoare.

Nu mi-l pot imagina pe Iosif stresat ca nu reuseste sa gaseasca o gazduire mai primitoare decat grajdul. Nu mi-o pot imagina pe Maria cicalindu-l pe Iosif pentru ca n-a fost in stare sa gaseasca un  loc mai primitor pentru marele eveniment al nasterii Pruncului Isus. Si nu mi-i pot imagina pe amandoi suparati pe Dumnezeu pentru ca nu a asigurat Fiului Sau trimis sa se nasca din fecioara, conditii cel putin omensti pentru a veni in lume.

Noi astazi insa ne tulburam adesea foarte usor. Standardul nostru, asteptarile inalte pe care le avem de la altii, ne fac sa fim iritati si nemultumiti. Uitam de pacea lui Dumnezeu care trebuie sa stapaneasca fiintele noastre, dincolo de orice context vitreg. Pentru a fi om placut lui Dumnezeu trebuie sa am pace in inima, in ciuda presiunilor cotidiene.

Nu-i usor, nici simplu, dar e dumnezeiesc. A iubi, a fi iertator, a raspandi o mireasma placuta si calda celor din preajma, potriveste cu ambianta din odaia in care se gaseste un plapand copilas, abia nascut.

Doamne, ajuta-ne sa sarbatorim intruparea Ta, cu pace in inimi, cu bucurie si curatie sufleteasca!

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s