Publicat în Eseuri

Imperativul fiecărei zile: „Vino Doamne Isuse !”

download12_12_12Oamenii simt că se apropie o zi fatidică, un final al istoriei, o judecată divină. Uni sunt obsedati de cifre, fac calcule, si ar pretinde că se poate afla pe baza aritmeticii si a simetriei numerelor, sfârsitul lumii.

Luna aceasta, decembrie, a avut două zile care pe multi i-a trimis cu gândul la un posibil sfărsit al lumii: 12-12-12, si 21-12-12, dar iată că si aceste zile au trecut la fel ca celelalte.

M-am gândit la câtă amăgire poate fi în aceste socoteli a noastre cu privire la ani, luni si zile, mai ales că acum ne aflăm în preajma Crăciunului.

Noi nu sărbătorim Nasterea Domnului  pe 25 decembrie pentru că aceasta ar fi data la care s-a născut Isus din fecioara Maria. În fond, nici nu are importantă data, ci semnificatia evenimentului, si valoarea lui pentru omenire ! Nu suntem siguri nici macar cu privire la anul în care s-a născut Isus, si cu atît mai putin la dată.

Eu cred ca există această presupunere că s-au scăpat 4 ani din număratoare (adică acum suntem de fapt în anul 2016 de la nasterea Domnului) tocmai pentru că Dumnezeu a vrut să ne lase într-o oarecare confuzie privitor la un calendar exact, pentru a descuraja tentatia noastră de a calcula si a presupune data viitoarelor evenimente din marele plan divin!

Noi ar trebui să avem o altă preocupare acum: aceea de a trăi în credinciosie fată de Domnul în fiecare zi, astfel încît ziua veniri Lui să ne găsescă pregătiti, si să putem spune în orice moment, din toată inima: „Vino Doamne Isuse !”

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s