Publicat în Misiune

Mesaj de pastorul John Balizou din Bangui, Republica Centrafricană

În data de 16 aprilie 2013, la emisiunea „Unde ești, omule?”, am primit în direct prin telefon un mesaj de la pastorul John Balizou din Bangui, Republica Centrafricană, despre situația disperată în care se găsește țara lor în urma loviturii de stat, soldată cu preluarea puterii de către o grupare rebelă islamică.
Mai jos puteți citi acerst mesaj, și apoi puteți vedea câteva poze cu imagini cutremurătare din Bangui.
Vreau sa multumesc tuturor fratilor de acolo care au auzit de situatia prin care noi trecem. Ce s-a intamplat este ca rebelii musulmani au urmarit incet cu incet  guvernul nostru, pana au rasturnat puterea acum doua saptamani si 5 zile. Ei au luat puterea, dar au venit cu niste mercenari din aia, fara ordin, fara sa aiba ceva in gand, au inceput sa jefuiasca pe popor, sa fure, sa intre in fiecare curte, daca au gasit masina, au furat-o, daca au gasit motocicleta, au furat-o, televizor de la oamanii, pur si simplu au vrut sa se imbogateasca peste popor. Si noi am inteles ca la inceput ne-au mintit, ca sunt cetatenii tarii noastre care s-au suparat impotriva fostului guvern, iar cand au sosit aici am vazut oameni care nici nu stiu limba noastra. Adica intre ei, au venit unii din Mauritania, Arabia Saudita, Sudan, din Ciad, de peste tot. Ei s-au amestecat si apoi am putut afla pe internet o scrisoare care cel care a condus rebeliunea asta, care astfel s-a autoproclamat presedintele tarii, el a scris la conferinta islamica, acolo in Arabia Saudita sa-i aduca ajutor material, finaciar cu arme si cu oameni. El a zis ca ei sunt minoritate, si minoritatea aceasta in tara noastra a fost neglijata, ca ei n-au acte. Tot ce a scris el in scrisoarea aceasta nu este adevarat, si atunci probabil cei de acolo i-au dat pe mana arme si cu oamenii, astazi daca cititi bine se intampla ceva terorism … cum a inceput cu Mali si acuma a trecut in Darfur, si intra acuma in Africa Centrala, a ajuns la pozitia cea mai periculoasa, si noi am vazut zilele acestea ca ei au inceput sa intimideze pe crestini. Ca in fiecare duminica cand mergem la biserica incep si ei sa traga in tot orasul oriunde. Dumnica trecuta au cazut doua rachete peste o biserica baptista care au ucis 7 persoane si a facut multi raniti, intre care si pastorul respectiv a fost ranit. Ce ne-a scapat pe noi, este ca eu am aflat ca in cartierul acesta climatul de securitate nu era bun si am hotarat dumica dimineata sa suspendam serviciul divin, ca o sa avem alta data cand suntem siguri ca e bine. Atunci noi ne-am rugat fiecare la noi, adica membrii nostri, si biserica care a fost atacata e la vreo 800 metri de biserica unde suntem. Deci Dumnezeu ne-a ocrotit. Inca odata vrem sa multumim Domnului pentru aceasta. Astazi situatia este ca nimeni nu stie, nici presedintele tarii, asa am aflat ca ei nu mai asculta de el, si atuncea e o alta problema mare pentru noi.
Da, ne vom ruga in continuare, sper ca au putut auzi si ascultatorii mesajul acesta … deci in prezent nu va puteti aduna la biserica pentru ca este periculos, inteleg
 
Da, da, da, numai pentru ca este periculos. Si eu lider fiind, nu vreu sa expun viata oamenilor pentru mine. Atunci, daca intelegem ca  situatia se potoleste, noi ne rugam ca Dumnezeu sa puna pe inima armatei straine care se cheama (FOMAT?) ca din tarile africane s-a constituit o armata. Ei sunt aici 700 de oameni, dar nu e de ajuns, pentru ca oamenii acestia rebeli, vin de pretutindeni, sunt peste 7000 sau 10000 de persoane in oras, care iau fiecare masina si merg in sus in jos in fiecare zi , e balamuc asa cum se spune, fiecare chiar daca-i vedeti, va speriati, ca se opresc undeva, iau marfa, se opresc la benzinarie, iau benzina cu forta, iau telefoanele din mana oamanilor si intra in curtile oamenilor si-i sperie si fura si ucid. Am trimis cateva imagini ca sa puteti vedea, ca sunt cam niste imagini socante, dar asta este. Adevarul este ca din ceea ce a scris acest presedinte de acuma care s-a autoproclamat, gandul lui este ca sa patrunda aici in Africa Centrala cu islamul, cu religia lor. Si gandul lor este din anul asta pana in 2015 cu forta sa se impuna islamul pe tot continentul african. Si acolo ne gasim intr-o situatie in care o minoritate de oameni  au putere prin arme si vor sa ne asupreasca cu forta. Rugati-va numai pentru noi. Acuma unde suntem numai Dumnezeu sau poporul francez are armata aici, cam 4 – 5 sute de oameni, dar ei se ocupa numai de ocrotirea francezilor, de intreprinderile francezilor care sunt aici. Dar noi crestinii nu avem absolut la nimeni unde sa ne referim, decat la Dumnezeu. Daca dormim o noapte pana dimineata, este harul lui Dumnezeu. Asa traim aici in fiecare zi.
Frate John, va purtam in inima, spuneti fratior de acolo ca ne rugam pentru voi si tinem in continuare legatura, nadajduim ca Dumnezeu sa aduca izbavirea !
 
Amin, amin. Noi vrem sa va multumim prin vocea mea, pentru ca toti, absolut toti romanii, cei din America, cei din Romania si cei din Australia, toti s-au rugat, din Canada, ne-au trims aici in fiecare zi cate o imbarbatare cate un verset, cate un semn de dragoste si asta ma tine sa spun la popor sa nu se lase ca Dumnezeu este cu noi. Dar pana aici vreau sa spun ca nimeni din noi nu a fost  ucis, nimeni din noi din membri nostri nu au fost raniti, nici rudele lor. Asta e un har deosebit, pentru ca spitalele si morga unde se tin cei morti, sunt pline astazi, dar Dumnezeu ne-a ocrotit si la nimeni in curte nu a intrat pana astazi. Dumnezeu este cu noi. Va multumim foarte mult.
?????????? S26 S25 S24 S23 S22 S21 S20 S19 S18 S17 S16 S15 S14 S13 S12 S11 S10 S9 S8 S7 S6 S4 S3
Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

Un gând despre „Mesaj de pastorul John Balizou din Bangui, Republica Centrafricană

  1. numai Dumnezeu este cel ce poate schimba situatia totul e in mina lui si sub control ,ne aliniem si noi rugaciunilor fratilor de pretutindeni,ca mila si indurarea lui dumnezeu sa fie peste poporul lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s