Publicat în Eseuri, Uncategorized

Unde ești, normalitate?

cerere-in-casatorie-parada-gay-1024x768

Sunt stupefiat și simt că nu mai vreau să tac. De fapt de ce aș tăcea, când nefirescul, absurditatea, anormalul, sunt promovate într-un mod agresiv?

Sămbătă 25 iunie 2016 a avut loc la București pe șoseaua Kiseleff o paradă gay numită „Marșul diversității”, manifestație la care s-a simțit datoare să participe și doamna Violeta Alexandru – ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Civic.  Tot sâmbătă, în Londra, un polițist care făcea parte din dispozitivul forțelor de ordine care însoțea parada Gay Pride, a ieșit din rânduri, a îngenunchiat, a făcut o declarație de dragoste iubitului său și l-a cerut în căsătorie, în aplauzele și uralele celor din jur.

Am senzația că lumea în care trăim o ia rău de tot la vale. Ajungem să ne entuziasmăm și să apaludăm tot ce e atipic și tot ce pare senzațional, renunțând la orice semnificație a conceptelor de normal și de anormal. Ni se induce ideea că de fapt nici nu există „normal” și „anormal”. Noi, dar mai ales copiii noștri, suntem bombardați cu mesajul că orice orientare sexuală trebuie considerată normală și firească. Adică a fi lesbiană, gay, bisexual sau transgender, este la fel de normal și de acceptabil precum e a fi heterosexual. Că la fel de bine se pot iubi și se pot căsători între ei, doi bărbați sau două femei, precum o fac un bărbat și o femeie.

Nu doresc să ofensez pe nimeni prin încercarea mea de a atrage atenția asupra a ce înseamnă normalitate, dar cu toții recunoaștem că aceasta există. Nimeni nu acceptă că e „normal” să fii orb, în ciuda faptului că există destui oameni nevăzători. Nimeni nu acceptă că e „normal” să nu ai o mână sau un picior, dar sunt destui invalizi de acest fel. Aceste categorii de oameni și altele asemenea lor, constituie grupuri minoritare în societate, demne de tot respectul nostru, dar niciodată nevăzătorilor sau invalizilor nu le trece prin minte să pretindă societății că dizabilitățile lor ar trebui să fie considerate „normale”. Da, oamenii cu dizabilități nu ne sunt inferiori, ci îi privim ca fiind normali, dar nicidecum dizabilitatea în sine nu o considerăm normală, pentru că ea nu este normală.

Dacă e să mă adresez direct ție, dragă membru a comunității LGBT, îmi pare rău că trebuie să-ți spun că eu nu pot considera „normală” ideea de diversitate pe care tu și prietenii tăi o promovați! Vrei nu vrei, trebuie să recunoști că tu ca persoană, trăiești în această lume pentru că mama și tatăl tău, prin unirea lor intimă, au făcut posibilă venirea ta în lume! E în natura lucrurilor ca o relație normală de cuplu să aibă ca rezultat procreerea! Sigur că există și cupluri normale infertile, dar aceasta este exceptia și nu regula. Este anormalitatea și nu normalitatea!

Stimați membri ai comunității LGBT, vă simțiți în situația de a fi discriminați? Nu sunteți nici primii nici singurii. Spre exemplu, puritanii din Anglia secolului XVII au fost discriminați și chiar persecutați. Drept urmare, au trecut Atlanticul și au întemeiat colonii proprii, aducându-și astfel contribuția la formarea Statele Unite ale Americii. Tot aici, mai târziu au apărut mormonii, care și ei au fost discriminați. Cum au reacționat ei? S-au adunat într-un spațiu pe care l-au dorit al lor, formând astfel statul Utah. Iertați-mi îndrăzneala, dar dacă îndepliniți criteriile pentru ceea ce înseamnă normalitate, de ce nu urmați aceste exemple? De ce nu alegeți să trăiți ca și comunitate LGBT, complet izolați de comunitatea heterosexuală? Dacă vi se pare că am mers prea departe, dați-mi voie să vă spun că și voi mergeți mult prea departe când pretindeți să acceptăm ca „normale” preferințele voastre sexuale. Nu, n-au cum să fie normale atâta vreme cât nu vă oferă autonomie, atâta vreme cât fiecare ființă umană se naște datorită unui bărbat și datorită unei femei și niciodată altfel !

Am evitat intenționat să folosesc argumente care au de-a face cu valorile creștine. Totuși, e de bun simț să acceptăm că perpetuarea speciei umane ,are loc în baza Legilor pe care Dumnezeu le-a stabilit de la început. În lumea de astăzi, tot mai mult, noțiunile de bine și rău, corect și greșit, normal și anormal, tind să nu mai aibă o consistență bine definită. Cu cât mai mult aceste noțiuni le vom raporta la preferințele noastre subiective și nu la autoritatea Cuvântului revelat a lui Dumnezeu, cu atât mai mult ne vom îndrepta spre ruină, spre dezastru.

Aceste rânduri le-am scris din dorința de a face o pledoarie pentru normalitate. Pentru bun simț. Pentru decență. Dragi prieteni din comunitatea LGBT, faptul că țineți neapărat să vă afișați în public identitatea voastră diferită de a majorității covârșitoare a celorlalți, făcând-o adesea cu nonșalanță și ostentativ, asta nu ajută nimănui. Dimpotrivă, crează dezbinare. Singura cale spre normalitate, trece printr-o pocăință autentică și prin puterea eliberatoare a jertfei lui Cristos !

Reclame

Autor:

calator spre vesnicie

40 de gânduri despre „Unde ești, normalitate?

 1. Dacă tu consideri ca unicul scop al omului în viață este să procreeze atunci universul tău este cel puțin limitat (la o partida de cel mult de 10 minute probabil). Și în acest caz, dragă domnule, ești un anormal pentru că așa consider eu. Nici nu e nevoie să aduc adevărate argumente căci urmez același tip de justificare – lipsit de substanță și eronat- ca al dumitale.

 2. Felicitatie autorului; mai cu seama pentru initiativa!
  O precizare, logica: acesti bolnavi, bolnavi, bolnavi nu se vor retrage niciotata nicaieri pentru a forma o comunitate ca cei din exemplele date de d-voastra pentru ca ei au nevoie de copiii nostri ca sa-si perpetueze …boala.
  Oricum, sunt scarbosi si sunt mai prejos de animale!

 3. Draga Alexandra, eu n-am scris nimic despre scop sau despre unicul scop al omului in viata, ci despre cum inteleg eu normalitatea!

 4. Articolul are substanţă, dragă Alexandra. E un argument foarte puternic, acela al normalităţii biologice. Dar pe tine nu te interesează deloc dacă are sau nu substanţă. Tu afirmi pur şi simplu ceea ce îţi place. Aş continua eu ideea lui Miron cu privire la valorile creştine.
  Da, dacă refuzăm să mai acceptăm ideea unui Dumnezeu, unui reper absolut al acestei lumi, atunci totul se relativizează. E foarte simplu: pe baza ateismului nu se mai poate întemeia nicio morală. Sau, am putea susţine o morală a „stăpânilor”, aşa cum susţinea Nietzsche. Morala lui Nietzsche afirmă, în esenţă, că o valoare este valoare doar în baza voinţei celui puternic. Cu alte cuvinte cel cu voinţă puternică stabileşte în mod arbitrar ce este bine şi ce este rău. Dar mai putem spune că asta e morală?
  Va fi vai de noi când aceşti deviaţi vor ajunge să domine lumea!
  Şi, din nefericire, în direcţia asta se îndreaptă Europa.
  Aceşti deviaţi vor să pară oameni buni, morali şi sensibili. Deocamdată. Când vor domina îşi vor arăta colţi şi nu vor mai respecta nimic, vor sfâşia tot, chiar ei între ei se vor sfâşia.

 5. Excelent articol!
  Dincolo de normal si anormal, parerea mea este ca se ajunge la asemenea distorsiuni atunci cand adevarul absolut este negat!
  Domnul Dumnezeu este Calea, Adevarul (absoult) si Viata!
  Multumesc ptr parerea ta in acest articol,Miron!

 6. Daniel, eu nu am spus absolut nimic legat de creștinism sau vreo divinitate indiferent de cum dorești tu să o numești. Pot să accept că unele religii resping anumite tipuri de familii însă cred că rațiunea se regăsește taman în ideea de procreere. Vorbim despre procreere care era necesară acum sute și mii de ani, când oamenii trebuiau să „se înmulțească și sa populeze pământul”. Acum nu mai e cazul sa ne reproducem și sa dam naștere ca iepurii. Asa ca aceast argument nu mai sta în picioare. De asemenea, consider că Dumnezeu nu are nimic de a face cu orientarea mea sexuală sau a altcuiva căci Dumnezeu e mai mult decât un individ care sa se bage în patul oamenilor și e mai mult decât un diriginte sever care așteaptă ca un discipol sa calce strâmb și să-l pedepsească pe o altă lume, apretandu-l în focurile unui așa-zis iad.
  Nu știu de voi dar Dumnezeul meu e iubire, libertate și bunătate.

 7. Daca dumneavoastra considerati ca este anormal faptul ca doi oameni care au aceleasi organe genitale se iubesc, atunci dumneavoastra si cei care sunt de acord cu dumneavoastra sunteti anormali. Iubirea nu este un pacat.
  Comunitatea LGBT are mult de suferit din cauza oamenilor ca dumneavoastra si unii membrii ajung sa aleaga moartea in schimbul unei vieti in care simpla lor existenta e considerata anormala. Asta e normal…?
  Mesajul paradei a fost sa ai curajul sa fi cine esti cu adevarat, iar eu personal ii admir pe acesti oameni. Faptul ca acesti oameni in sfarsit se pot exprima liber este datorat societatii care incet încet devine mai deschisa, toleranta, asa cum ar trebui sa fie. Voi sunteti cei care va credeti superiori cand de fapt, sunteti penibili.
  A iubi pe altcineva de acelasi sex sau a te imbraca ca o fata chiar daca esti baiat nu e o dizabilitate. Oamenii care fac parte din aceasta comunitate nu au ales sa fie asa. In schimb un om care si-a violat mama a avut de ales. Acel om are o dizabilitate si este anormal.
  Dumnezeu nu a interzis iubirea, indiferent ce forma ia. Acesti oameni ar putea deveni părinții pe care milioane de copii din orfelinate nu i-au avut. Copii din LGBT provin din familii hetero, asa ca stati linistiti, un copil dintr-o familie LGBT poate sa fie hetero iar specia noastra se va perpetua.
  Ar fi putut fi copilul vostru cel care s-a pus in genunchi in fata altui barbat. Ati putea sa va numiti propriul copil anormal..? Cristos spunea sa ne iubim ca fratii. Cum ati putea sa va numiti fratele sau sora anormal pentru simplul fapt ca nu iubeste o persoana de sex opus?
  E trist cat de limitati sunteti, dar eu sper ca oamenii cu aceeasi mentalitate ca a dumneavoastra vor disparea incet incet..
  Faceti ceva bun si nu mai judecati ceva ce nu intelegeti. Make peace, not war.

 8. Eu cred totusi ca uni din ei au ales sa fie asa sau cel putin anumiti factori externi (traume psihologice, abuzuri) i-au influientat spre asta.
  Cat despre iubire, da, ea uneori este pacat! A socoti ca tot ce ma atrage, tot ce imi place, tot ce iubesc, este bun, e absolut fals! Iubirea adevarata NU inseamna în primul rând placere proprie, cât mai ales sacrificiu pentru celalalt, dăruire, jertfă! Iubirea adevarata, rodeste, precum pomul care face fructe! Pomul bun se cunoaste dupa roada lui, si la fel este si cu dragostea!
  Semnificatia cuvintelor „mama” si „tata” pentru un copil este SACRĂ!
  Da, e mare lucru sa ai curajul sa accepti si sa nu-ti fie rusine sa afirmi ce esti cu adevarat!
  În ultimă instantă, eu si tu, noi toti, suntem niste pacatosi care avem nevoie de iertarea si harul lui Dumnezeu! El ne cheama pe fiecare sa urmam calea Lui, sa ascultam de poruncile Lui! Sa ne conformam preferintele si iubirile dupa standardul pe care Dumnezeu ni l-a lasat in Scriptura!
  Daca singurul standard pe care-l consider corect este dat de „ce imi place, ce ma face sa ma simt bine” atunci pocainta nu face nici un sens, si ultima autoritate imi sunt eu însumi si preferintele mele! Nu are in acest caz rost sa vorbim despre ce ne spune Cristos, respectiv: „sunteti prietenii Mei daca faceti ce va poruncesc Eu” (Ioan 15:14)

 9. Draga Alexandra, antropologii si sociologii au ajuns la concluzia ca cel mai important rol al omului in existenta lui este sa procreeze. Asta am vazut-o intr-un documentar pe discovery, asa ca….n-are rost sa ne contraargumentam cu tine. Ca, in esenta, ce face omul mai important pe pamant, imi spui si mie? ce descoperire metafizica, ce realizare materiala este mai mare decat sa asigure perpetuarea speciei? Pune-ti intrebarea ipotetic: daca nici o femeie nu ar mai putea ramane insarcinata si in maxim 90 de ani ar muri si ultimul om de pe planeta, la ce ar mai folosi lucrurile materiale construite? deci nu e nimic anormal in ce a scris domnul respectiv in articol…Nici nu am nevoie de nici un argument din partea ta, o sa para puerile toate.

 10. Deci faptul ca aceste minoritati isi exercita in sfarsit drepturile de care ar trebui sa se bucure toti oamenii,dupa mii de ani in care au fost persecutati la greu,iti da „senzația că lumea în care trăim o ia rău de tot la vale” ?
  Scuza-ma,dar cred ca exista probleme mult mai amenintatoare si care necesita o mai mare atentie decat comunitatea LGBT.

  „În lumea de astăzi, tot mai mult, noțiunile de bine și rău, corect și greșit, normal și anormal, tind să nu mai aibă o consistență bine definită”.
  Foarte bine.Cand vom scapa de aceasta „consistenta bine definita” vom scapa si de persecutiile de orice fel,de ura si de razboaie.Tocmai aceasta „consistenta bine definita” impiedica existenta unei societati unite.

  Voi chiar nu realizati ca sunteti mai daunatori pentru societate decat acesti membri ai comunitatii LGBT?Ei promoveaza unitatea.Nu o unitate intre normali si anormali,ci o unitate in diversitate (nu degeaba a fost ales mottoul UE).Pentru ca un om chiar daca e gay,orb,musulman sau crestin,el tot poate fi util in societate.Hai sa judecam o persoana dupa cat este de utila in societate,nu dupa orientare sexuala,religie sau alte diferente.
  Inainte sa-i judecam pe altii,eu zic sa ne uitam la noi mai intai si sa ne intrebam ce am facut noi pentru societatea umana?Si aici vorbesc de fapte concrete.
  Voi,cei „normali si superiori”,nu faceti decat sa alimentati ura,fenomenul de discriminare si sa creati prapastii intre oameni.
  Istoria ne-a dovedit prea bine si de prea multe ori ce provoaca discriminarea si ura.

  Sa nu uitam ca normalul si anormalul sunt concepte relative si in continua schimbare.
  Tu in acest articol invoci normalitatea biologica,dar si prin faptul ca folosesc un prezervativ sunt impotriva normalitatii biologice,iar asta nu e un lucru rau.De ce relatiile intre persoane de acelasi sex ar fi?

 11. Ba defender, tu incurci lucrurile ca la Verdun. Cristos spune sa ne iubim ca fratii…pai ii putem iubi, dar nu inseamna ca ii consideram si normali. Ii iubim pe ei, dar nu iubim ce fac ei, este o mare diferenta. Si-apoi zici ca Dumnezeu nu a interzis iubirea indiferent de ce forma ia….aici se vede neghiobia ce te caracterizeaza, de cand Il cunosti tu pe Dumnezeu atat de bine, ha? Ca eu stiu ca Dumnezeul meu interzice forma asta de iubire prin capitolul 2 din cartea Romani…si tot aici spune ca iubirea dintre 2 de acelasi sex este un pacat…Cum pot sa consider anormali pe acesti 2? asa cum pot considera anormal ca 2 magneti apropiati de aceeasi poli sa se atraga, este o lege a naturii…asta daca ai facut putina fizica.

 12. Dorel, nici o societate nu poate supravietui fara un set de valori, de norme care sa traseze linia de demarcatie dintre bine si rau, corect si incorect, normal si anormal. Altfel, nu ajungem la unitate in diversitate, ci la haos si autodistrugere!
  Eu nu am clasificat oamenii, pentru ca toti suntem la fel de pretiosi inaintea lui Dumnezeu, Eu am vorbit despre standarde morale rasturnate.
  Eu cred ca jucaria asta care se numeste lume (in sensul de societate) functioneaza bine doar atunci când respectăm „instructiunile de functionare” pe care Creatorul le-a stabilit!
  Cei care sustineti ca normalul si anormalul sunt concepte relative si in continua miscare, negati de fapt dreptul lui Dumnezeu de a stabili regulile jocului.
  Dar va veni o zi cand jocul se va termina si Dumnezeu va pune in cutie piesele, Atunci vom cunoaste adevarata realitate!

 13. Nu știu cine a scris aberația asta de articol, dar vreau să-i transmit doar atât : data viitoare când mergi la medic i-a în calcul faptul că poate fi gay și are iubit acasă, avocatul la care mergi se numără printre „anormali”, la fel vânzătorul, cofetarul, ospătarul și tehnologul (ăla care lucrează în alimentație). Vreți să vă procreati, de aia sunt multi ca voi ăștia normali, pentru că ai voștri au știut doar să procreeze, după care au ieșit niște oameni care judecă, murdăresc și aruncă cu pietre în niște persoane care nu v-au deranjat cu nimic, nu v-au agresat s-au înjurat. Judecati niște oameni educati, civilizati, realizati care au făcut mai multe decât ai reușit tu și familia ta la un loc „judecatorule „. Este adevărat, nu avem pădure fără uscaturi, dar nu auzi în lumea asta plina de anormali despre crime, violuri, abuzuri sau violenta, dar poate asta consideri benefic pentru plozii tăi. De ce?! Pentru că sunt mult prea superiori intelectual celor ca voi care îi condamnati. Tu cel care ai scris, îmi dai de înțeles că femeia ta trebuie să nască și să gătească. Și cu asta ai spus totul! Trist băi, trist. Asta este involutie, nu faptul că unu îl cere pe altul de soţ, iar tu te oftici ca ai tăi copii vor fi gay fiindcă au văzut asta la TV sau pe net.

 14. N-as avea nici o problema cand merg la doctor sa fiu consultat de un gay, sau cand merg la avocat, vanzator, cofetar, ospatar sa stiu ca e dintre LGBT. Eu nu ii dispretuiesc pe oamenii astia nici nu fug de ei. Dimpotriva, imi pare rau de drama lor si cred ca au nevoie de vindecare.
  Prin afirmatia ca m-as oftica ca ai mei copii vor fi gay daca vor vedea asta la TV sau pe net, dovedesti ca esti de acord că inclinatiile anormale (imi pare rau ca trebuie sa le numesc asa) se dobandesc si nu sunt innăscute.

 15. @calin Recitește, n-ai înțeles nimic din ce am spus și te axezi pe principiul „cantitate și nu calitate”. Nu este vorba despre asta dar dacă tot am ajuns în zona asta, ia aminte ca prefer un copil bine crescut și iubitor decât 10 și toți needucați.
  Suntem suficient de multi astfel încât sa îmi permit „moftul” de a ma axa mai degrabă pe cariera, de pildă, decât pe sex neprotejat. De asta spuneam că în aceste vremuri „înmulțiți-va și continuarea” nu mai reprezinta argumente solide. Din nou, nu despre asta este vorba în acest pseudo-articol dar, hei, cres ca însuși autorul este profund marcat de polemicile pe care a izbutit să le stârnească.
  Uite, eu nu sunt de acord cu ideile voastre conform cărora Dumnezeu mă iubește și e prieten cu mine doar dacă fac așa cum ar spune el într-o carte a cărei autenticitate e încă incertă. Cu toate acestea, nu va îngrădesc drepturile și nimeni nu va demolează Bisericile și nu tine hate speech-uri despre cat de anormali sunteți voi, dragilor, cei care achiesati la o anumita religie la care eu nu pot adera. Despre asta este vorba. Probabil replica unora de aici va miza pe faptul că voi nu deranjați pe nimeni și ca sunteți niște preacuviosi fericiți și care își duc viata având niște repere morale bine înrădăcinate. De asemenea, as putea sa o întorc, asa cum o faceți voi, ca nu sunt de acord ca viitorii mei copii sa vadă indivizi pe strada făcând semne bizare cu mana atunci când trec prin fata unei biserici ca, deh, ar putea fi influențati și sa devină și ei…anormali. Este vorba despre rațiune, iubire și înțelegere însă se pare ca voi, dragilor, ați luat din creștinism doar ceea ce vi s-a livrat direct și n-ați învățat nimic despre dragoste și smerenie.

 16. ieu, aici nu e vorba doar de „asa spune Dumnezeu” si eu nu tin partea unei religii. Din teologia care am studiat-o iti pot spune ca marile culte crestine ale lumii sunt falimentare in practica lor si ai avea dreptate spunand ca reduc credinta lor la niste practici fara sens, de-altfel si nebiblice. si oricum stiu si inteleg ca orice argument crestin, in discutia cu tine, nu ar avea nici un sens, deaceea eu nu argumentez aici cu principii crestine, cu toate ca ar fi mult mai multe si mai mari. Dar, daca stai sa gandesti ca, pe baza principiului de „bine si rau” in lume, poti sa deduci ca exista o lege ce defineste binele si este impotriva raului, ca sa-l reglementeze, iar daca admiti ca exista o lege ce reglementeaza binele, trebuie sa admiti imediat ca exista si un datator de lege a binelui, altfel nu ai avea notiunea de bine. Acuma, daca tot nu ti-i de-ajuns argumentul acesta moral, pentru mine si argumentul ca este impotriva naturii si legilor fizicii ce guverneaza mersul lumii de cand exista ea, este unul puternic. Asa cum doi magneti apropiati la aceeasi poli se resping, o apropiere si o atractie intre doi oameni de acelasi sex este o disfunctie. Si normal ca, daca tu esti unul in cauza, facand parte din comunitatea LGBT, tu nu ai cum sa accepti sa ti se spuna ca esti anormal sau ca ai o disfunctie, eu te inteleg. Ii ca si cum i-as spune unui om ca ii prost…normal ca el nu accepta caracterizarea si starea aceasta a lui, chiar daca este o realitate.

 17. FELICITARII,,,,,si ar trebui sa ne ridicam pentru a Proclama,,,NORMALUL…..acesti oameni nu sant doar bolnavi ci efectiv sant satuli de tot normalul si cauta noutatii,,,sant condusi de instinct precum animalele,,,,nu cunosc notiunea de ,,,Bun simt sinici barierele bunului simt,,,,Alexandra,,,,,nu numi limitat pe nimeni,,,,cauta sa vezi cat de limitata esti,,,,si rupe granita mintii,,,,abia atunci vei fi libera,,,,=?

 18. Mi se pare total anormal ca dvs ca faceti pledoarie la religie si indoctrinare profunda intr-o situatie care tine de statutul civil al omului. Cum alege omul sa traiasca e problema lui nu stiu de ce trebuie neaparat sa ne uitam si sa criticam alti oamenii cum fac sex ca sa ne simtim noi mai bine si mai impacati cu noi insine. Totodata exista nenumarate cazuri care atesta faptul ca terapia religioasa nu duce decat la manifestari de psihoze si chiar sinucidere. Fiecare cu felia lui asa se face pace pe pamant 😉

 19. Nu stiu despre ce indoctrinare religioasa profunda vorbiti! Eu am scris doar despre normalitatea ca specia umana, cum de fapt si toate celelate vietuitoare de pe pamant, continua sa existe doar ca urmare a unirii intime dintre barbat si femeie. Asta e o lege randuita de Dumnezeu, Si e treaba fiecaruia daca o respecta sau nu, Dar cine nu o respecta, nu cred ca are dreptul sa considere ca se incadreaza in normalitate. E o problema ca-mi exprim opinia pe acest subiect?

 20. Homosexuali au existat de cand e lumea. E fix problema voastra ce faceti in spatiul intim, dar nu-mi invadati mie si familiei viata, incercand sa demonstrati ca sunteti normali. Vi se par normale paradele voastre? E normal cum va imbracati si va comportati la paradele voastre? Vi se par normale paradele in care sunt prezentati `gay kids`? Nu e normal sa aveti copii, nu-i pretindeti! Copii invata de la parinti comportamente, atitudini. Ce vor invata copii nascuti din mama si tata (si abandonati, din pacate) de la doua mame sau doi tati? Copii nu sunt `gay`, ei sunt copii si au tot dreptul sa creasca intr-o familie normala biologic, apoi isi aleg ei calea, evident, in functie de bucuriile sau traumele de care au avut parte. Sunteti gay, foarte bine, nu trebuie sa ne demonstrati noua cat sunteti de uniti. Daca atitudinile si comportementele voastre imi provoaca repulsie, nu va mai strofocati sa-mi demonstrati ca sunteti normali si ca eu sunt homofoba. Mi se pare normal sa traiesc intr-o lume in care familia e formata din mama si tata. Aceasta e normalitatea mea si va rog sa o respectati. As dori sa ne separam si sa facem parte din doua lumi diferite, fiecare cu normalitatea ei. Puteti face copii prin inginerie genetica, e fix problema voastra. Copii abandonati nu au nevoie de semifamilie, ci parintii care isi abandoneaza copii au nevoie de educatie.

 21. Este o problema in opinia exprimata ptr ca se traduce prin ura , prin etichetarea unor oameni, prin dorinta de a-i exclude ptr ca nu corespund criteriilor tale de om superior. Apoi tot ce tine de pocainta si religie presupune un grad de indoctrinare si conduce numai la ura si la instigare. Dumnezeu nu a oranduit nimic el doar ne-a creat asa cum suntem homosexuali, heterosexuali, trans… UN OM A DECIS CANDVA CA ASA AR FI MAI BINE, iar in spusele unui om nu poti sa crezi… Nu este o sursa credibila.

 22. Problema aceasta se poate rezolva dupa parerea mea destul de usor! Presoanele care se considera sau simt ei sau mai pe scurt membri ai LGBT sau gay dece nu, au o problema psihica si se poate trata la psihiatru nicidecum la psiholog, ca si psihologu are cam aceleasi probleme :)) glumesc cu psihologu. In Europa ocidentala la inceputul anilor 1900 au existat deja numeroase cazuri de astfel de probleme, care au foat tratate in spitalele de psihiatrie! Dece acum sa numim normal acest lucru? Doar pt simplu fapt ca lumea a evoluat? At dece sa nu lasam si sa consideram normali si oameni care aleg sa se sinucida? Sau dece mai avem nevoie de psihiatrii? Sau de apitale de pEu il Iubesc pe Dumnezeu ! Copiati acest lucru in starea dumneavoastra 80% n-o vor face , deoarece acestora le este „frica” ca vor rade altii de ei .. lsus spune: „Ma vei nega pe mine inaintea oamenilor te voi nega si Eu in fata Tatalui meu”paihiatrie?

 23. Draga Tilia, nici nu stiu cum sa ma exprim mai politicos asa ca ai adus vorba de sex si privit? Daca ar fi majoritatea barbatilor homosexuali tu cum te-ai mai regula? Doar cu plastic?
  Scuzati-imi vocabularu dar eu nu as auporta gandul ca voi avea parte toata viata doar de o papusa gonflabila…..

 24. :)))) tipic raspuns de om incuiat …e ok…prin exagerare sigur ai sa ma convingi 😉 (sunt sarcastica in cazul in care nu-ti dai seama…)

 25. atata prostie exista in afirmatiile tale, incat depaseste si granitele intelesului logic si morfologic al propozitiei. CUm poti sa zici ca Dumnezeu nu a oranduit nimic?? Pai de unde ai mai avea notiunea de Dumnezeu daca nu am fi putut vedea manifestarea Lui in Univers? Nu ar mai exista Universul in perfectiunea functionarii lui chiar. Cum poti sa spui ca Dumnezeu ne-a creat homosexuali sau transexuali cand El condamna acestre lucruri in Biblie, cartea Romani cap 2? Si ca sa nu te repezi sa ma contrazici zicand ca El i-a creat, iti spun ca nu Dumnezeu a creat oameni cu boli, cu malformatii, cu inclinatii si dereglari psihice…astea sunt rezultatul manifestarii raului in lume…de ex., nou nascuti ce se nasc cu tot felul de malformatii pot fi rezultatul iradierii nucleare in urma accidentului de la cernobil. Daca Dumnezeu ar crea ceva impotriva naturii existentei Lui, atunci s-ar contrazice pe Sine, ceea ce ne duce la ideea ca e Imperfect si, in consecinta, nu poate fi Dumnezeu.

 26. Interesant este faptul că mulţi heterosexuali se erijează în apărători ai libertăţii de exprimare a minorităţiilor sexuale. Probabil că în felul acesta se simt ei „superiori” aşa cum, în mod ironic îi cataloghează pe credincioşii creştini. „Uitaţi-vă la noi, noi nu suntem înguşti la minte cum sunt îndoctrinaţii de credincioşiu creştini!!”.
  Da, avem dreptul să n exprimăm opinia. Este un drept democratic. Democraţia se bazează, în esenţă, pe voinţa poporului, adică pe voinţa majorităţii. Sigur, în democraţie se susţin şi anumite drepturi ale minorităţilor. Se aplică, în mod mai mult sau mai puţin conştient, principiul creştin eneunţat de Isus: „tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel!”. Dar, dacă e să ne gândim foarte serios, ne putem da seama că fără acest principiu moral toată societatea se duce de râpă.
  Acum, vă pun eu o întrebare: de ce ar respecta un om ateu acest principiu? Sunt mai multe posibile răspunsuri:
  1. Din teamă. Adică, din teama că dacă ucid sau fur voi fi pedepsit de lege (mă refer la legile juridice.
  2. Din comoditate. Dacă trăiesc bine, am un serviciu bun, câştig bine, am şi o casă şi nu vreau să le pierd. Aşa că voi invoc acest principiu pe care aş vrea să îl respecte ceilalţi, ca să nu fiu furat de alţii, spe exemplu.
  3. Din sentiment. Adică e vorba de o conştiinţă morală, o conştiinţă care ne spune că aşa e bine, simţim noi undeva în fiinţa noastră că aşa e bince, că aşa e corect.
  4. Aşa am fost educat. Aşa mi s-a spus, aşa am auzit repetându-se mereu, etc. În felul acesta devine pur şi simplu o deprindere, o obişnuinţă, un reflex.
  În esenţă cred că acestea ar fi motivele principale. Desigur, aceste se pot şi combina între ele.
  Dar dacă le analizăm temeinic pe fiecare ne putem da seama că sunt motive ce pot să dispară foarte uşor. Să le luăm pe rând:
  1. Dacă sunt destul de deştept pot găsi o modalitate de a eluda legea. Sau pur şi simplu sunt multe situaţii în care legea nu mă obligă să respect acest principiu. Uitaţi-vă, spre exemplu la cei mai mulţi politicieni: parlamentarii îşi fac legi care-i favorizează (de exemplu legea pensiilor speciale) fără să ţină seama de acest principiu.
  2. Un serviciu bun poate fi pierdut, averile proprietăţile pot fi pierdute foarte uşor. Şi apoi sunt mulţi care nu au acet confort. Pentru a ajunge la acest confort sunt gata să facă compromisuri morale căci nu prea au ce pierde. Cum spunea Creangă: „milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima”.
  3. Dacă eşti inteligent (sau deştept, ca să spun mai direct)), nu te laşi dominat de sentimente. Îţi formezi sentimentele care îţi sunt mai avantajoase. Dar dacă, să zicem, pur şi simplu nu ai acest sentiment? Sau domină sentimentul puterii pe care ţi-l dă banul?
  4. O educaţie primită poate fi greşită. Aşa că n-au decât să aplice acest principiu fraierii, iar eu mă fac că îl respect dar de fapt îmi urmăresc propriul interes fără să îmi pese de principii morale. Oare nu aşa fac cei mai mulţi?

  Societatea actuală (europeană) se cam leapădă de creştinism şi implicit de acest principiu. Inevitabil se leapădă şi de principiile creştine privitoare la familie, la căsătorie. Încă mai păstrează moralitatea din inerţie, din obişnuinţă, din educaţie. Dar educaţia se schimbă extrem de rapid. În societate mai există încă această frică de Dumnezeu şi, să nu uităm, „începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu”. Astăzi oamenii pun la îndooială căsătoria heterosexuală (nu o mai consideră ca fiind normalul) dar încep şi alte aberaţii. În numele libertăţii prin care îţi justifică homosexualii să se schimbe legile, să se accepte şi alte forme de căsătorie decât cea tradiţională, în numele acestei libertăţi începe să se ceară acceptarea prin lege şi a altor aberaţii cum ar fi: cei care doresc să fie consideţi de către societate animale, sau să se accepte căsătoria dintre un om şi un animal, poligamia, dar şi căsătoria în grup, adică între mai multe persoane de acelaşi sex sau de sexe diferite.
  Ce ziceţi de toate acestea? Chiar aşa, de ce nu ar fi considerate şi acestea normale?
  Odată ce omul nu mai recunoaşte niciun reper transcendent, Absolut, atunci, aşa cum se afirma în romanul lui Dostoievski: „Dacă Dumnezeu atunci totul este permis”.
  Spune-i-mi voi ateilor, vă rog, dacă şi eu aş fi ateu, ce motiv serios aşa avea ca să fiu moral? Dar ce ar mai însemna moralitatea dacă nu există un Absolut ca punct de reper, dacă totul e relativ?
  Să revin: o democraţie în care principiile moralei creştine se pierd, devine o societate aberantă, o societate în care nici măcar ateilor nu le va mai plăcea să trăiască, pentru că acele principii morale susţinute de ei vor fi contestate de alţii.

 27. Pentru Alexandra: draga Alexandra, nu ai inteles nimic nici din comentariul lui Miron, cum nu ai inteles nimic nici din viata.
  Pentru leu: daca acum nu mai e cazul sa ne reproducem, tu ce cauti pe lume? Cat despre orientarea ta sexuala, afla ca Dumnezeu are de-a face cu ea mai mult decat poti tu sa intelegi, fiindca El este cel care te-a creat de sex masculin. Si nu, nu Se baga in patul tau, fiindca El umple tot universul, inclusiv pamantul si patul tau spurcat, cum scrie in Biblie. Cat despre iad, nu El te va pedepsi acolo, are cine sa te pedepseasca. Si dumnezeul tau, nu este iubire, caci el nu stie ce e iubirea; nu este libertate, caci libertatea nu este destrabalare si pacat; nu este bunatate, pentru ca bunatatea nu inseamna sa te lase sa faci ce vrei.

 28. Pentru defender: multumesc de compliment, Biblia mi-a spus ca oamenii vor zice la bine rau si la rau bine, asa ca faptul ca imi zici ca sunt anormal este o bucurie pentru mine. Iubirea nu este un pacat, iubirea este Dumnezeu. Dar ceea ce faceti voi nu e iubire, ci pacat. Nu, nu e normal sa te sinucizi, dar nu e normal nici sa-mi furi copiii. Sa fii cine esti cu adevarat, da: barbat sau femeie; altceva nu exista. Noi nu ne credem superiori si hai sa-ti spun ceva: ai auzit ca intotdeauna hotul striga „hotul”? Voi ne acuzati ca ne credem superiori si ca va uram, dar asta e constiinta voastra care va dovedeste vinovati fata de Dumnezeu si de lume, de aceea aruncati cu pietre in noi. A te imbraca ca o fata cand esti baiat nu e o dizabilitate, e o nebunie. Iubirea nu poate lua o alta forma decat cea pe care i-a dat-o Dumnezeu. Ce faceti voi nu e iubire, e pacat mizerabil. Cu orfelinatul ai pus punctul pe i: atunci de ce ne furati copiii? N-am auzit de nicio persoana care practica acte sexuale impotriva firii sa adopte macar un singur copil din orfelinat, in schimb multi furati copiii din familii. Si aici te citez din randul al 6-lea: „Asta e normal…?”. Hai raspundeti, iubaretilor… Copiii din LGBT nu provin din familii hetero, ci sunt FURATI din familii hetero. E o diferenta uriasa. Domnul Cristos spunea… Nu, nu. Cristos SPUNE, nu spunea. Cristos e viu si vorbeste pana si prin gura ta, defender. Dar voi va iubiti ca fratii, sau ca altceva? Tu speri ca oamenii cu aceeasi mentalitate ca noi vor disparea incet, incet… Am o veste buna si una rea pentru tine. Cu ce vrei sa incep? Vestea buna pentru tine este ca vom disparea, si nu incet, incet, ci la clipeala ochiului. Vestea rea este ca desi vei scapa de noi, tie nu-ti va place unde vei ajunge. Pentru ca pe pamant nu vei ramane nici tu prea mult. Da, noi asteptam sa disparem, insa drumul nostru si al vostru vor fi in sensuri opuse: al nostru in sus, al vostru in jos. Ultimul cuvant: ne-ai judecat la fiecare cuvintel si ne spui noua sa nu va judecam. Noi facem pace, dar nu avem cu cine, caci razboiul voi ni l-ati decalarat si l-ati pornit impotriva noastra si a copiilor nostri.

 29. Pentru Dorel: o societate nu poate fi unita cand tu imi furi copiii. Tu poti veni la mine acasa, imi iei copilul cu legea care te apara in brate, apoi imi spui ca vrei sa fim uniti, eventual ca fratii… Dar tu esti normal si eu anormal. Ce am facut noi pentru societatea umana? Am facut copii, dar nu ca sa ni-i furati voi. Voi faceti? Puteti face copii? Pentru ca intrebi ce am facut pentru societate. Societatea nu se poate perpetua fara copii. Iata ce am facut noi: fapte concrete, cum bine spui. Ba chiar palpabile. Vii. Mai vrei vreun raspuns? Noi cei normali si superiori; gura pacatosului stii ce graieste; singur ai spus-o. Eu nu pot crea prapastie cu vorba, in schimb tu o creezi cu fapta. Nu eu m-am departat de tine, ci fapta ta, care te incrimineaza, te-a facut sa te simti mizerabil si sa te departezi. Apoi practici nedreptatea cunoscuta: vinovatul tipa primul ca victima sa nu mai poata spune nimic. Cata istorie stii? Discriminarea si ura intotdeuna au fost provocate de oamenii care s-au departat de Dumnezeu si Biblie. Relativa este mintea pacatosului, iar schimbarea este a omului rau. Scrie in Bilbie. Aha, Dorele, te-am prins: deci stii ce e normalitatea, nu-i asa? Acum nu mai e relativa? Deci folosirea prezervativului este impotriva normalitatii? Si atunci cum e normal ca tu sa te impreunezi intr-un loc care nu e creat pentru asta? Intrebi de ce ar fi normale? Citeste in Biblie.

 30. Pentru albcazapada: in primul rand, invata carte, apoi apuca-te de dat sfaturi. Mi-e greu sa-ti citesc comentariul pentru ca maltratezi limba romana. Daca noi n-am fi procreat, n-ai fi existat tu sa ne critici. Aceste persoane nu ne-au deranjat cu nimic decat cu faptul ca ne fura copiii prin lege. Educatii, civilizatii si realizatii, oricate ar fi facut, copii n-au facut si nu vor face niciodata, oricat ati vrea voi sa credeti ca veti mosteni lumea, judecatorule… Daca copiii nostri sunt plozi, de ce ni-i furi, educatule, civilizatule si realizatule care esti? Sunt atat de superiori intelectual incat au innebunit. Scrie in Romani 1:22. Citeste, ca doar spui ca esti educat. Un om educat inseamna ca e citit. Cat despre condamnare, nu noi va condamnam, ci faptele voastre va condamna. Nu, sotia lui Miron nu trebuie sa nasca si sa gateasca: trebuie sa faca curat in casa, sa gateasca, sa spele, sa calce, sa nasca si sa-si creasca copiii in ascultare de Dumnezeu care a pus viata in ei, sa-si iubeasca si aprecieze sotul si multe altele, despre care voi nu ati invatat nimic, pentru ca placerea voastra e atat de marunta, murdara si ieftina! Da, albacazapada. Si cu asta nu a spus totul, pentru TOTUL VA SPUNE DUMNEZEU IN ZIUA ACEEA GLORIOASA CARE VINE CURAND SI DE CARE VOI VA TEMETI. Trist, bai, trist – ca sa te citez. Nu, albacazapada, negrucataciunele? Trist in ziua aceea…, dar pentru voi. Involutie? Ai spus drept, fiindca noi nu evoluam, noi am fost creati de Dumnezeu ca si voi. Insa noi involuam prin faptul ca ne intoarcem. Da, noi nu mergem inainte ca voi. Noi ne oprim si ne intoarcem de la pacat la Dumnezeu. Involuam, da. Iar copiii nostri nu vor fi gay, fiindca nu se uita la televizor care invata relele pe care le faceti voi, si pentru ca Dumnezeu ne-a promis: noi si casa noastra. Iar Cuvantul Lui este DA si AMIN.

 31. Pentru Tilia: sexul nu se face pe strazi si nici la televizor, si nici in legislatie. Daca si-ar vedea de sexul lor in dormitor, nimeni nu i-ar stii. Pe nimeni nu intereseaza ce fac ei. Insa ei cer drepturi pentru ceva ce nu exista, adica familia homosexuala, apoi ne fura copiii. Asa ca anormalitatea care ti se pare tie, mai judec-o putin. Aici nu e vorba de statutul civil, ci de mizeria umana destrabalata defilata pe strazi si tarata in Parlament pentru legiferare.
  Pentru Daniela: minunat, perfect de acord!
  Pentru Tilia: Tilia, Dumnezeu a oranduit multe. Faptul ca tu ai degete sa tastezi aberatii, e mila Lui. Dumnezeu nu a creat homosexualii. Asta e creatia diavolului si vine direct din iad. Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie. Acel om care spui tu ca a decis… este Dumnezeu care a spus dupa fiecare lucru pe care l-a creat ca e bun. Iar, asa cum bine spui, in spusele unui om nu poti sa crezi, dar astea au fost spuse de Dumnezeu. Spusele unui om sunt spusele tale, draga Tilia.

 32. Pentru Miron: excelent articol. Domnul sa va binecuvinteze!
  Nu stiu daca sunteti sau nu casatorit, dar notificarea pe care am facut-o despre sotia dvs., este scrisa la general despre statutul si cinstea de a fi sotie. Este un rol si o responsabilitate data de Dumnezeu, ca si cea de sot. Si sunt minunate, daca sotii sunt credinciosi!
  Repet: sa ma ierte sotia dvs. daca aveti. Si eu sunt o persoana casatorita si invat de la Domnul exact care este rolul fiecarui individ din institutia casatoriei infiintata de Insusi Dumnezeu.

 33. Nu doresc sa mai citesc aberatiile lor, asa ca daca doriti sa-mi raspundeti, v-as ruga respectuos sa raspundeti pe adresa de email, daca nu va deranjeaza. Va multumesc mult.
  Domnul Isus sa va binecuvinteze impreuna cu casa dvs.!

 34. Foarte bine spuse, Un om, splendid chiar. Prin descoperire dumnezeiasca, am spus-o si eu mai sus cea cu perpetuarea societatii…Degeaba suntem o societate avansata tehnic daca nu sunt oameni care s-o alcatuiasca. Daca ipotetic am fi toti homosexuali, in 80 de ani nu ar mai fi om pe pamant, si atunci la ce ar mai folosi toata civilizatia, legile, nediscriminarea, tehnica avansata..? Inca un argument care face diferenta intre normal si anormal. Deci, asta ma deranjeaza la astia homo, ca pe langa ca sunt anormali, sunt si nesimtiti…

 35. Acesti oameni au auzit de mintuire???Cum se obține ea???
  Acesti oameni au auzit de Sodoma si Gomora???
  LGBT daca aveti un pic de sinceritate ,noblete sufletească studiați Biblia si vedeti ce scrie acolo ca sa fiti mintuiti.

 36. Din câte știm monentan e ca:
  Aproximatv 10% din toate viețuitoare nu sunt
  „Heterosexual ” incl👥

  Si nu am găsit pe nimeni încă sa aibe un Argument logic ca :
  Binele nu e egal cu rău
  ( I-o am argumente civilizate sa îți demonstrez egalitatea)
  Sau
  Dintre ce consideram normal sau anormal
  Sau durere si plăcere …………..
  Si dc tot Vb de biblie sa răspundem cu aceeași moneda. Luca 19:27

  27CÂT DESPRE VRASMASI MEI, CARE N’AU VRUT SA INPARATESC EU PESTE EI,
  ADUCEȚI ÎNCOACE SI TĂIAȚI ÎNAINTEA MEA

  28după ce a Vb astfel Isus a pornit in frunte si se suia la Ierusalim

  Mie mi se pare puțin cam dur
  Sau anormal sau rău sau in contrariu cu natura omului dc se poate

  Părerea mea e ca orice religie e un pic de
  Abuz pt copii
  Ori ce copil at trebui sa faca sens de viata singur la ce e important
  Fara sa fie indoctrinat
  Nu Vroiam neaparat sa ofensez pe cineva
  Doar ca internetu i mi da oportunitatea sa i mi
  Exprim punct de vedere
  Chiar si pastor la oi cu Wi-Fi

 37. Eu nu sunt nici ateu nici parte din LGBT
  Sunt doar om cu o alta părere mai reala
  Si traiec intr-o țara democrata cu valori
  Vroiam doar sa descurajez atitudinea pe
  Care o ai
  Îmi cer scuze dc crezi ca am o intenție rea
  „Sau de la diavolu”
  Doar ca lumea in care traesc eu si copilu meu
  Nu e perfecta si cred ca trebe inbunatatita
  Nu neaparat idoctrinata intr-o religie sa alceva
  Prin înțelegerea naturi umane si a istoriei cred
  Ca am putea face ceva nu neaparat prin religie
  Tre sa înțelegem ca avem numitor comun cu orce om care trăiește azi si tre sa ne respectam
  Si înțelege unu pe celălalt
  Si ca credința e cava de trecut care poate fi explicata si înțeleasă
  Mulțumesc ca consideri si punctu meu de vedere

 38. Sunt doar un amator in science
  Datorită care-i are orcine dreptu
  Sa acceseze Internetul
  Si trăim intr-o lume mai modernă ca pe
  Timpul când a fost scrisă Biblia
  Repet
  Nu vreau sa fiu intales greșit
  Sunt un simplu om care are o părere
  Si aștept un răspuns logic si umil
  Viața e mai mult decât religia
  Sau nu trebuie neaparat răspuns

 39. Jon, cine ti-a spus ca 10% din toate vietuitoarele NU sunt „heterosexuale”? Eu stiu ca omul este singurul care si-a permis sa aleaga anormalitatea!
  Daca tu consideri ca binele si raul sunt egale, adica nu se pot distinge intre ele, atunci cred ca pentru tine este egal daca cineva te imbratiseaza sau te sugruma si mori astfel sufocat! Poti considera egala imbratisarea cu sugrumarea?
  Te invit sa citesti intreg cap. 19 din Ev. dupa Luca si sa vezi ca ce ai citat este un fragment dintr-o pilda rostita de Domnul Isus, si nu face sens sa scoti din context acea portiune.
  O lume in care „normalitatea” nu poate fi definita, ajunge la haos si autodistrugere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s