Publicat în Evanghelizare

Doru Neamtu, arestat în Arizona, SUA, pentru distribuire de literatură crestină pe stradă!

Pe fratele Doru Neamtu l-am cunoscut în vara anului 2010, când colegul meu Gabi l-a invitat la emisiunea noastră la radio. Ne-am reântâlnit atăt în 2011 cât si în vara acestui an, când din nou l-am avut invitat la emisiunea „Unde esti, omule”? Omul acesta emană un entuziasm si o bucurie de a face evanghelizare, rar întalnită. Arde pentru evanghelizarea lumii, si în special pentru evanghelizarea poporului evreu. Probabil tocmai acesta a fost motivul pentru care a fost arestat, în timp ce  împărtea tractate crestine trecătorilor de pe Mill Ave în Tempe, Arizona. Detalii în videoclipul de mai jos

Aseară, fratele Doru m-a sunat si mi-a spus că luni, 8 octombrie, are procesul. Să ne rugăm pentru el, ca Domnul să-i dea cuvânt inspirat si întelept când va sta în fata judecătorilor, să-L poată mărturisi si acolo pe Domnul!

Autor:

calator spre vesnicie

15 gânduri despre „Doru Neamtu, arestat în Arizona, SUA, pentru distribuire de literatură crestină pe stradă!

  1. dacă e doar cât aţi spus dvs, mi se pare normal să-l aresteze. mai mult, ar fi bine să împrăştie tot grupul lui, definitiv. genul ăsta de mişcări nu înseamnă evanghelizare ci o formă de abuz şi tulburare (a liniştii publice, a intimităţii).

    imaginaţivă: cum ar arăta oraşele dacă ar ieşi la evanghelizat tot felul de grupuri de indivizi cu credinţe din ce în ce mai dubioase? – doar creştinismul are o grămadă de aberanţi care se adăpostesc cu credinţele lor sub acest nume. dar dacă am adăuga şi celelalte mari religii?

    şi încă ceva: ce însemană „free”, libertate, democraţie?! să nu uităm: democraţia/libertatea (de care se face atâta caz) s-a construit pe legi! una dintre legi obligă la a respecta intimitatea şi alegerile celuilalt. a ieşi în stradă şi a striga/scanda aberaţii de genu’ „jesus loves you!” nu e un drept ci o aberaţie care trebuie corectată/stopată. cu ajutorul forţelor de ordine publică, desigur!

    propun să gândim puţin!

    p.s.
    sper să înveţe ceva doru neamtu, luni, 8 octombrie – cel putin asta: america nu-i românia… adică, noah!, dacă în românia civilizaţia încă permite tâmpenii de genu’ ăsta, acolo oamenii vor mai mult!

  2. Evident, nu cunoastem toate datele cazului, dar daca a raspandi fluturiasi cu mesaj crestin este abuz, cum se face ca firmele si organizatiile de orice fel folosesc acest mijloc pentru publicitate, si e ok? Sigur, e nevoie de o autorizatie pentru asta.
    Ciudat e ca multi se simt ofensati daca le dai un fluturas cu un mesaj despre dragostea lui Dumnezeu, dar nu-i deranjeaza sa primeasca un fluturas cu orice alt fel de mesaj, chiar si vulgar.
    Nu strig pe strada tulburand linistea publica, dar sunt dator sa spun oricui, cel mai mare si frumos adevar:
    FIINDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL, SA NU PIARA CI SA AIBA VIATA VESNICA ! (Ioan 3:16)

  3. dvs aţi nuanţat finuţ problema: a răspândi fluturaşi cu o invitaţie la evanghelizare, nu e o problemă. şi, poate, nici a răspândi fluturaşi cu un mesaj creştin frumos prezentat nu e un gest supărător. dar a te pune cu acordeonul şi muzicuţa în mijlocul drumului şi a scanda la microfon lozinci creştine e abuz. e o dovadă de multă prostie, practic!

    reacţia necreştinilor pe care dvs o numiţi ciudată – să primească un mesaj creştin – eu o socotesc normală. până la urmă, nimănui nu-i place şi nici nu e normal să-şi hotărască destinul veşnic pe bulevard! asemenea deciziii se iau în linişte, cumpănind.

    datoria de a spune adevărul mântuirii nu împinge omul la gesturi nesăbuite. şi poate la asta îmi pot rezuma reacţia: nu oricum se transmite acest mesaj. dacă suntem ceea ce pretindem că suntem (dintre fii lui dumnezeu), cred că ar trebui să se vadă asta şi în modul în care evanghelizăm.

  4. De acord! Inca odata spun, nu stiu daca fratele Doru Neamtu a fost „cu acordeunul si muzicuta in mijlocul drumului”, dar banuiec ca nu.
    Cert este ca astazi, musulmanii, in unele tari cu traditie crestina, pot bloca strazi ca sa se roage, iar crestinii acasa la ei, trebuie sa fie extrem de politicosi, pentru a nu ofensa pe absolut nimeni. Ciudate vremuri !

  5. Sa inteleg, d-le „adcole” ca metoda de raspandire a mesajului mantuirii e problema nu raspandirea mesajului in sine!!!! Ori ambele sunt gresite?!
    Numai un om care a cunoscut cu adevarat dragostea lui Dumnezeu poate vorbi despre aceasta si despre Datatorul ei…Poate ca pe cei ca dvs (iritati si intaratati de un mesaj pasnic, de dragoste dumnezeiasca) nu-i intereseaza destinul oamenilor, nevoile sau durerile lor dar pe cei ce Il cunosc pe Iisus Hristos ii intereseaza si empatizeaza cu ei…
    Dupa cum spunea si moderatorul nostru de pe acest blog >”nu cunoastem toate datele cazului”. Sa nu judecam prea aspru pe un pacatos, Hristos a murit si a inviat ptr. noi toti! In astfel de lucruri judecata este a LUI!!!
    Avem o zicala veche care spune> „scopul scuza mijloacele”< sa nu tratam cu rautate si aciditate astfel de probleme ci mai degraba sa ne pese ca oamenii mor fara Mantuitor! Nu ar fi mai bine ca drogatii si aurolacii peste care dam la orice pas sa-l cunoasca pe Dumnezeu, ca sa ne putem plimba linistiti copiii prin parcuri etc?! Oare cum contribuiti dvs la dezvoltatrea societatii, ma intreb!
    Ce spuneti de petrecaretii care dau muzica la maximum pe scara blocului zilnic sau de cei care lovesc batranii cu pumnii pe trecerile de pietoni, sau care-si bat nevestele etc. Abuz si tulburare spuneti?!!!!
    Bucurati-va ca sunt "altii" care pun cate o caramida la zidirea societatii (poate si in locul dvs, poate si in locul meu) care merg in canalizarile cu drogati si prin puscarii vorbindu-le oamenilor despre Dumnezeu (nu despre o religie si nici despre politica!). Mai degraba sa-i sustinem in rugaciunile noastre catre Dumnezeu ca EL sa le dea mai multa intelepciune si cunostinta in predicarea Sfintei Evanghelii!
    E normal sa va simtiti rascolit sufleteste – asa s-au simtit si mai marii preotilor si carturarii cand propovaduia Mantuitorul Hristos mesajul iubirii lui Dumnezeu, culmea, unora care, chipurile(!), Il cunosteau pe Dumnezeu si Il asteptau pe Mesia! Va inteleg! Am fost si eu ca dvs! Totusi, sa nu facem afirmatii pripite …gen: abuz, tulburare. Suntem oameni si suntem diferiti. Unii se opresc si asculta, altii trec mai departe DAR Cuvantul Evangheliei este propovaduit – si cine stie daca vreunul nu ia aminte acasa la mesajul Bibliei "in liniste, cumpanind"…si se hotaraste sa-si schimbe viata fata de cei din jurul lui…Dumnezeu are aceasta putere, daca pacatosul voieste!!
    Iisus spune ucenicilor in Sfanta Evanghelie dupa Marcu 16,15-16 "Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va botezaa va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osandit.

    Cata dreptate avea Sfantul Apostol Pavel cand spunea : "Propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii: dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea lui Dumnezeu." 1Corinteni 1,18
    Sa auzim numai de bine si sa ne indreptam inima si mintea mai mult catre Dumnezeu, care ne poate ajuta sa fim mai ingaduitori unii cu ceilalti

  6. dl george, eşti off-topic! spun asta pentru că nu văd legătura între ceea ce spune dl miron, ceea ce spune eu şi ceea ce spuneţi dvs.

    dar, iată!, am să mă repet, dându-vă astfel ocazia să intraţi în discuţie: evanghelia trebuie vestită dar nu oricum. asta şi doar atât spuneam! în cazul ăsta, grupul lui doru neamţu au acţionat prost. (cunosc cazul din mai multe surse oficiale – unele din cadrul grupului.) şi, evident, îşi vor trage ponoasele.

    m-aţi întrebat cum contribui eu la dezvoltarea societăţii: păi, în primul rând, încerc să-mi văd de treabă respectând legea, în al doilea rând, uite!, ca acum, încerc să spun şi altora să-şi vadă de treabă respectând legea.

    n-am prea priceput rostul comparaţiei cu „petrecăreţii”. dacă ei sunt nesimţiţi, trebuie să fim şi noi – noi, cei care vestim evanghelia? tocmai aici e ceea ce vă scapă: dacă „ceilalţi” se comportă josnic, fiii luminii trebuie să se comporte cu totul altfel. pricepeţi? pentru asta pledez eu. nu spun să stăm în casă ci să misionăm civilizat.

    doamne,-ajută!

    p.s.
    în rest, să-mi fie cu iertare, aţi bătut câmpii la greu.

  7. Cred ca domnul adcole nu citeste prea mult prin Biblie .In biblia mea se spune despre cei care au inceput sa vesteasca evangelia ca nu prea isi terminau bine predica si erau ba „arestati”(ex .Petru) sau batuti (ex.Pavel si Sila )iar din acestia care spuneau ca tulbura linistea publica erau si atunci si se pare ca mai au neamuri si in zilele noastre (Fapte 18:12,13 19:25-29).Iar daca este vorba de metode de evanghelizare sa-mi fie cu iertate dar aratati-mi o metoda scrisa in Biblie in afara de cea din marcu 16.” Mergeti in toata lumea si propovaduiti evanghelia la orisice faptura”.Se pare ca Domnul a uitat sa adauge .”vedeti numai sa nu tulburati linistea publica „dar o adaugam noi cei putin mai” intelepti „decit Mantuitorul

  8. Dle adcole, si mie sa-mi fie cu ingaduinta, dar nu tre’ sa-mi aratati inca o data ca sunteti plin de frustrari – ptr ca nu puteti si nu stiti cum sa actionati in raspandirea Cuvantului – se vede ca nu intelegeti lucrurile spirituale si ca astfel actionati ca atare…citind printre randuri postul meu… am incercat sa fiu „cat se poate” de discret! Nu incercati sa ne aratati ca sunteti „implicat” in misiunea de propovaduire ptr ca se VEDE CLAR ca nu sunteti si nici nu cunoasteti Scriptura in sensul acesta si nici Istoria Bisericeasca …si inteleg ca de aceea sunteti pornit impotriva lui Neamtu (se vede clar!) nu ca ati avea ceva cu metoda de raspandire a Cuvantului…Sfantul Apostol Pavel spunea (si la fel tre’ sa spuneti si dvs, ca si noi toti de altfel) : „Ce ne pasa? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toata inima, Hristos este propovaduit. Eu ma bucur de lucrul acesta si ma voi bucura” (Filipeni 1,18) – iar cu aceasta cred ca am spus totul!! Ca a actionat „civilizat” sau nu, „prost” sau nu acel grup, e treaba lui Dumnezeu – cel putin au actionat! Dvs de ce nu o faceti? Asa cum spuneti: „civilizat”! Si, daca ati facut-o dupa metodele dvs, unde sunt roadele, aratai-ni-le ca sa le vedem si noi…!
    Cei ce nu au vrut sa auda de Hristos au gasit dintotdeauna justificari ptr refuzul lor! Asa ca nu tre’ sa-i mai ajutam si noi sa le gaseasca!
    Apropo, ” trebuie sa ascultam mai mult de oameni decat de Dumnezeu?” caci la aceasta faceati aluzie mai devreme..
    Mesajul Mantuitorului tulbura, rascolea inima, sufletul omului, a adus neliniste pana la pocainta ptr ca era Intreaga Dumnezeire in El. Oare noi, cei care Il avem pe Duhul Sfant, cum ar trebui sa vorbim necredinciosilor/ateilor?!! Oare cum sa transmitem mesajul Mantuitorului, nu cum a facut-o El si ucenicii Sai?! Daca omul este deranjat de mesajul Divin, este raspunzator inaintea Celui Preainalt, e treaba lui (a omului) ce face mai departe! Nu intelegeti ca noi suntem numai solii Mantuitorului (poate „sa ne taie si capul” noi tot Il vom marturisi pe Hristos Iisus!) – Apropo, pe EL L-au rastignit!!!!!! Si pe Ap. Andrei (pe o cruce in forma de X) si pe Ap. Petru (tot pe o cruce, dar cu capul in jos, la cererea lui ) Aratati-ne dvs alt exemplu!
    Mi-as permite sa fac o ramarca la adresa dvs, si anume: ca va asemanati cu ucenicul caruia i-a luat locul Matia, dar nu-mi permit, ptr ca nu va cunosc, asa cum va cunoaste Dumnezeu…sper numai ca, in ravna dvs de a respecta mai mult ordinea publica… sa nu-L intristati pe Bunul Dumnezeu si pe cei ce se ostenesc in Campul Evangheliei!

    cu respect si incredere ca bunul Dumnezeu ne va da mai multa intelepciune, va doresc o zi buna

  9. In post-ul meu de mai sus, la nr 5, faceam aluzie la faptul ca ar fi frumos ca societatea in care traim sa fie cat mai aproape de Dumnezeu (ca oamenii care o formeazasa devina mai buni, mai sinceri, mai iubitori, mai respectuosi) – sunt un pic idealist acum…!!Lucrul acesta nu ar fi posibil daca nu ar exista oameni curajosi si indrazneti care sa le vorbeasca de Dumnezeu – precum Neamtu (nu-l cunosc pesonal!) si altii asemenea ucenicilor Mantuitorului. Fie ca Domnul Dumnezeu sa ne trezeasca si sa ne ajute sa iesim din comoditatea noastra, sa iesim afara la cei pierduti ajutandu-i pe cei care deja fac lucrarea de evanghelizare!
    sa auzim numai de bine

  10. @adcole
    Prietene, când creștinii nu vor mai ieși pe stradă să predice Evanghelia salvării adusă de Domnul Isus Cristos, ulițele și cartierele se vor împânzii, vor fi bântuite de ˝alți evangheliști˝. Homosexualii vor aduce o ˝evanghelie˝ a imoralității și desfrâului; activiștii pro-avort și -eutanasiere vor predica una a morții; musulmanii vor aduce o evanghelie pe care o vor propovădui prin puterea ˝săbiei˝. Apoi vor veni alții, și alții, iar în acel moment îți vei dori să mai vezi și să auzi evangheliști creștini colindând pe străzi și aducând oamenilor un mesaj al sperantei și al dragostei.
    Ști de ce sunt persecutați predicatorii creștini ai străzilor? Din cauza inocenței lor. Ei nu răspund cu ură la ură; cand sunt amendați, plătesc, și când sunt blestemați, ei binecuvântează. Pe predicatorii musulmani nu-i vei ironiza și batjocorii niciodată, dacă ții la capul tău și nu vrei să ˝pleci˝ înainte de vreme.
    Mai analizează-ți încă o dată bine poziția, înainte de a crede că ai găsit ˝soluția finală la problema creștinismului˝. Toate bune

  11. mă retrag din discuţie. menţionez că nu am citit ce s-a comentat după ce am scris eu mai sus – e prea mult/lung de citit. enorm pentru importanţa subiectului… iar timpul meu e preţios. cred că tot ce am avut de spus am spus – civilizat şi liniştit. doamne,-ajută!

  12. Cel mai bun lucru care putem sa-l facem acum, este sa ne rugam pentru fratele Doru Neamtu. Maine are procesul. Voi veni cu noutati in momentul in care voi afla cum a evoluat situatia.

  13. daca ptr dvs e lipsit de importanta faptul ca un con-frate a fost arestat ptr predicarea Evangheliei, atunci si eu ma retrag din discutie….din discutia cu dvs bineinteles!!!se vede, inca o data, ca v-a iritat faptul ca Neamtu a iesit IAR in evidenta!
    Sunt de acord sa ne rugam in continuare ptr acest frate in Domnul!
    Multa pace tuturor

  14. eu ma mir ca nu l-au arestat pe cel din spatele camerei de filmat pentru ca el a predicat probabil mai mult decat cel arestat.

  15. frate Miron, se poate posta marturia pe care a facut-o Doru in direct la emisiunea „Unde esti omule?”. cred ca a fost o marturie plina de putere, si insotita de rezultate clare. Multumesc.

Lasă un comentariu